Pelkkä epäily mielenterveyshäiriöstä tai lastensuojeluongelmasta voi estää asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisen ja käyvän hoidon
Lyhyesti:
Mielenterveyshankkeita seuraava kansalainen ei voi olla huomaamatta seuraavia huolestuttavia kehityssuuntia:
1. Mielenterveysjärjestöt toimivat lastensuojelun ja - psykiatrian yhteistyökumppaneina ja edunvalvojina jäsenistönsä edunvalvonnan sijaan. Suorien ihmisoikeusloukkausten lisäksi useat suuret lastensuojelu- ja mielenterveysjärjestöt tekevät yhteistyötä sellaisten instituutioiden kanssa, jotka ovat vastuussa asiakkaita tuhoavista ja riistävistä toimista ja toimivat siten suoraan tavoitteitaan vastaan, mikä asettaa kyseenalaiseksi järjestöjen rehellisyyden, uskottavuuden ja eettisyyden.
https://yle.fi/uutiset/3-12464209
2. Mielenterveysjärjestöt jakavat lastensuojelun ideologisen korruption; vallan kaupustelun ja väärinkäytön mahdollistavan verkostoitumisen, virheelliset psykoanalyyttiset teoriat , sijaishuollon edunvalvontaretoriikan ja kokemusasiantuntijoiden hyväksikäytön.
Kenttä on jakaantunut muusta yhteiskunnasta erillään eläviin potilasjärjestöihin ja psykiatrian valtaa ylläpitäviin asiantuntijajärjestöihin, jotka kuitenkin toimivat yhdessä lastensuojelujärjestöjen kanssa STEA- rahoitettuna korruptoituneena sykerönä.
3. Huomio on siirretty pois asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisesta epämääräiseen lähinnä yksityisiä palveluntuottajia hyödyttävään "ennaltaehkäisevään toimintaan", "palvelujärjestelmäkehittämiseen" ja "ennakkoluulojen hälventämiseen" tarjotuista pseudopalveluista.
https://voima.fi/artikkeli/2022/koen-ettei-minua-ja-perhettani-kuultu-lastensuojelun-taso-vaihtelee-ja-asiakkaan-oikeusturva-on-heikko/
4. Mielenterveystoimijoiden havaintokyky ja historiallinen muisti on kadonnut. Mielenterveystyön väkivallan ja väärinkäytösten kuvitellaan loppuneen vaikka väkivalta ja väärinkäytökset jatkuvat edelleen eri muodoissa.
Kyky kontekstoida tapahtumia menneisyyteen on kadonnut eikä nykypäivän ilmiöiden kehitysjuonteita enää ymmärretä. Lastensuojelun asiakkaiden esim. Juuson, Helmin, Heidin, Lumin, Hilman, Annun, Antin tai Elisan kidutusta sijaishuollossa ei saa tunnistaa eikä tunnustaa.https://leeniikonen.fi/2022/04/01/lastensuojelun-lapsiuhrit/
5. Pelkkä epäily mielenterveyshäiriöstä tai lastensuojeluongelmasta estää usein asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisen ja käyvän hoidon.
6. Työntekijöiden koulutus ja akateemiset tittelit eivät tunnu vähentävän vaan päinvastoin lisäävän asenteisiin, ajatteluun ja tietotaitoon liittyviä ongelmia.
Pääosin julkisista varoista, keräyksistä ja lahjoituksista rahoituksensa saavat lastensuojelun ja mielenterveyden kansalaisjärjestöinä esiintyvät piiloyritykset palkitsevat johtajiaan avokätisesti ministeritason vuosipalkoilla samaan aikaan kun vertaistyöntekijöitä vaaditaan työskentelemään ilmaiseksi.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vertaistyosta-ei-makseta-sosiaalialan-jarjesto-ja-rahastojohtajille-taataan-ministeritason-palkat
Karoliina Ahosen mukaan kehitetty palvelujärjestelmä ja avohoito ei tosiasiassa kykene hoitamaan tai palvelemaan, sillä poliittisten asiakirjojen tavoitteet ja ihmiskäsitys eivät vastaa todellisuutta. Hänen mukaansa järjestöt ovat vieraantuneet perustehtävästään julkisen vallan jatkeeksi tuottamaan lisää palveluja , hankkeita ja hoitoja, jotka eivät saavuta tavoitteitaan.
Antropologi Joao Biehl on tutkinut yhteiskunnan harjoittamaa kansalaisten hylkäämistä ilmiönä.
Biehl kuvaa tutkimuksessaan, miten mielenterveyden häiriöön sairastuneet eivät syrjäytyneet yhteiskunnasta ainoastaan putoamalla palvelujärjestelmän aukkojen läpi, vaan nimenomaan palvelujärjestelmän hyvää tarkoittavien interventioiden seurauksena.
Hänen mukaansa poliittiset muutokset, joissa terveydenhuoltoa on hajautettu, yhteisöjä vastuutettu valtion tehtävistä ja yhteisö- ja perheterapeuttisia menetelmiä korostettu, ovat edesauttaneet hylkäämisen ilmiön muodostumista. Lopulta on käynyt niin, että hylättyjen ihmisoikeuksista ei kukaan ole ollut kiinnostunut. Biehl käyttää tästä ilmiöstä käsitettä ex-human ( Biehl, 2005).
Hyvinvointivaltiossa on ihmisiä, joita saa laillisesti syrjiä, ja joita eivät ihmis- ja perusoikeudet koske samalla tavalla kuin muita kansalaisia. Tällaisia ihmisiä ovat mm. lastensuojelun asiakkaat ja autismikirjon lapset ja heidän vanhempansa.
Ahonen ei ole löytänyt mielenterveyden kehittämistyön dokumenteista yhtään ainoaa asiakirjaa, jossa olisi arvioitu, miten ihmisoikeudet tosiasiallisesti toteutuvat.
– Mitään asiaa ei voi kehittää, jos edes nykyistä tilannetta ei ole kartoitettu, Ahonen sanoo.
Vaatikaa siis lastensuojelu- ja mielenterveysjärjestöjen jäsenet, että oma järjestönne alkaa tutkia seuraavia aiheita älkääkä hyväksykö resurssipulajargonia:
1. Hoidolliset huostaanotot; kuinka moni mt- häiriöistä ja autismikirjon lapsista, miksi ja mitä reittiä päätyy sijaishuoltoon puuttuvien palvelujen takia? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2ce1cba0-a8b3-4506-a84b-1676eac7a67
Minkälaisia hoidollisia toimenpiteitä, kuinka paljon ja minkälaisella vaikuttavuudella suomalaiset lapset saavat sijaishuollossa?
2. Lapsiin kohdistuva kemiallinen väkivalta. Kuinka monen nuoren kaksissuuntainen mielialahäiriö on tulosta sijaishuollossa saadusta masennuslääkityksestä?
3. Lastensuojelu- ja mielenterveyspalvelujen asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutuminen ja toteutumisen esteet.
Vaatikaa riippumaton selvitys sijaishuollon nykytilasta mutta huomatkaa, että Lastensuojelun Keskusliitto tai sen jäsenjärjestöt tai Mieli ry/ MTKL eivät ole riippumattomia tutkimustahoja.
Mikäli järjestöt eivät suostu keräämään ja käyttämään tutkimustietoa, resurssien uudelleenjakoon ja laittomuuksien ja korruption kitkemiseen, erotkaa joukolla , perustakaa uusia yhteisöjä tai vallatkaa vanhat järjestöt nimittämällä hallituksiin nykykäytännöistä kärsiviä muutoshaluisia . Äänestäkää ulos korruptoituneet päättäjät!
Kirjoittakaa avoimia, julkisia kirjeitä ja kertokaa kohtelustanne palvelujärjestelmässä Lastensuojelun ja Mielenterveyden Keskusliiton ja Mieli ry:n päättäjille.
Osoitteet löytyvät tästä: https://www.mtkl.fi/toimintamme/organisaatiomme/luottamuselimet/
https://www.lskl.fi/meista/organisaatio/hallitus/
https://mieli.fi/mieli-ry/organisaatio/liittokokous-ja-liittohallitus/
Muistakaa myös kannella oikeusasiamiehelle: https://www.oikeusasiamies.fi/kantelu-oikeusasiamiehelle
Pitkästi:
Suomalainen järjestökenttä- korruption ja poliittisen suhmuroinnin sekava sykerö
Rahapelirahoilla on ostettu poliitikot ja järjestöt hiljaisiksi - ja jopa osa kaupallisesta mediasta, joka hyötyy rahapelimonopolin mainosrahoista.
Suomessa lastensuojelu- ja mielenterveysjärjestöt eivät useinkaan toimi kansalaisten edunvalvojina suhteessa viranomaisiin vaan viranomaisten edunvalvojina suhteessa kansalaisiin.
Lastensuojelumielivallan kohteeksi joutuneita suututtaa myös nähdä entisiä pahoinpitelijöitään ja muita perusturvarikollisia sosiaalialan järjestöjen johdossa.
*Rahapelivarat ovat ihan sitä samaa verorahaa, jota tarvittaisiin päiväkoteihin ja kouluihin tai jonka voisi jättää ihmisten taskuihin. Verot on vain kerätty tavallisia veroja useammin köyhiltä ja heikoilta.
*Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA ( entinen RAY) ohjaa n. 300 miljoonaa rahapelivaroja sosiaali- ja terveysalan suurille ja vakiintuneille toimijoille ; 6% tuensaajista saa peräti puolet summasta.
*STEA:n yhteydessä toimii avustusasiain neuvottelukunta, jossa istuu tuensaajien edustajia.
*Kattojärjestöt päättävät julkisten varojen kohdentamisesta ohjaamalla osan saamastaan rahoituksesta jäsenjärjestöilleen. Tämä siirtää julkista valtaa keskusjärjestöille ja lisää järjestelmän läpinäkymättömyyttä.
* Suuri osa avustuksista menee hallintokuluihin ja toiminnanjohtajien korkeisiin palkkoihin ( jopa yli 100 000 e/ vuosi).
* Avustuksia käytetään edunvalvontaan. Lobbaus suuntautuu paitsi tulevien avustusten varmistamiseen, myös nykyisen järjestelmän ylläpitämiseen. Esimerkiksi SOSTE ja monet sen jäsenjärjestöt kertovat avoimesti harjoittavansa edunvalvontaa. Valtio siis rahoittaa toimintaa, jonka tarkoitus on hankkia siltä rahaa.
*Henkilökunnan ja erityisesti johtajien etu ja päämäärät korostuvat järjestöjen yhteiskunnallisten päämäärien sijasta.
*Järjestöt toimivat kuin julkiset organisaatiot, mutta ilman julkisen toiminnan rajoitteita kuten avoimuutta ja valvontaa.
Toiminta siis rapauttaa kansalaisyhteiskuntaa, jonka tehtävä on olla julkisesta vallasta riippumaton moraalin ja merkitysten lähde ja toimia julkisen vallan vastapainona ja vahtikoirana.
Tuhlausta on mahdotonta estää koska rahat on siirretty tavallisen demokraattisen prosessin ulkopuolelle.
Epämiellyttävää on myös se, miten järjestelmään sisäänrakennettu epärehellisyys rapauttaa julkisen keskustelun.
Kukaan ei puhu asiasta, koska kaikki julkiset keskustelijat ovat jotenkin mukana. Lukuisat poliitikot ovat mukana tai ovat olleet Veikkauksen toimielimissä. Vielä suurempi määrä poliitikkoja, entisiä poliitikkoja ja politrukkeja on mukana edunsaajissa. Poliittisten puolueiden sisarjärjestöt saavat miljoona-avustuksia.
Jokainen kansalaisjärjestö, joka on minkään kokoinen, imaistaan mukaan järjestelmään. Kun kultaiset kahleet lyödään kiinni, halu kritisoida järjestelmää katoaa."http://www.libera.fi/blogi/kesytetty-kansalaisyhteiskunta-valtion-ruokittavana/
https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-kirjallisuus/veikkauskratia-osoittaa-miten-mata-avustusjarjestelma-suomessa-on-arviossa-senja-larsenin-jarkyttava-tietokirja/
Mielenterveysomaisten etujärjestö FinFami järjestää nykyisin traumaterapian ja lastensuojelun markkinointikoulutuksia teemalla lastensuojelu on muutakin kuin huostaanotto havaitsematta, että tuo “ muu” on huostaanottoja tuottavia avohuollon tukitoimia.
Kuntien työntekijöitä kouluttaa yhä useammin MIELI ry ( MIELI Suomen Mielenterveys ry, MIELI Psykisk Hälsa Finland rf. / MIELI Mental Health Finland), jota markkinoidaan mm. sosiaalialan osaamiskeskuksissa.
MIELI ry (entinen Suomen Mielenterveysseura ry) sai vuonna 2019 toiseksi eniten avustusta STEA:lta. MIELI ry:n rahoituksesta kaksi kolmasosaa tulee STEA:n kautta Veikkauksen rahapelituotoista.
MIELI ry:n koulutukset muistuttavat hätkähdyttävän paljon sijaishuollon edunvalvontajärjestöjen koulutuksia psykoanalyyttisine teorioineen ja puhuntoineen ja terapeuttisen vallan käytäntöineen.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelujarjestot-ja-sosiaalialan-oppilaitokset-sijaishuollon-kasvattamisen-ja-yksityistamisen-airueina
MIELI ry:n yhteisöjäsenistä löytyvätkin mm. Nuorten Ystävät, sosiaalityöntekijöiden ammattiliitto Talentia, perhekuntoutuskeskus Lauste, Suomen Psykologiliitto, Suomen Lääkäriliitto, Suomen Psykiatriyhdistys ja monet muut Lokakuun Liikkeen kritisoimat viranomaisvallan ja/tai sijaishuollon edunvalvojat.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/miten-katkaista-sijaishuollon-riskiperheiden-ongelmien-ylisukupolvinen-periytyminen
Esim. Aivosäätiöön sulautuneessa Lastenpsykiatrian tutkimussäätiössä ( LPSY) Lastensuojelun Keskusliiton ja MIELI ry:n vaikuttaja Pentti Arajärven kanssa istunut Oulun yliopiston lastenpsykiatrian professori Irma Moilanen ajeli vuosia "kaksilla raiteilla" - sekä Nuorten Ystävien hallituksessa että pitämällä Pohjolakodilla vastaanottoa, eli hän on lääkärin lausunnoissaan pystynyt vaikuttamaan nuorten sijoituksiin Nuorten Ystävien lastensuojeluyksiköissä.
Moilasella on ollut myös asiantuntijarooli lääkefirmassa Eli Lilly and Company. Se on yhdysvaltalainen maailmanlaajuinen lääkeyhtiö, jonka tuotemerkkejä mm. Prozac, Zyprexa ja Cymbalta myydään noin 125 maassa ympäri maailmaa. Eli Lillyn SSRI- myyntihitti Prozacilla (Suomessa mm. Seronil, Seromex) on hoidettu mm. bulimiaa, masennusta, paniikkihäiriötä, dysmorfista ruumiinkuvan häiriötä( tyytymättömyys siihen, miltä näyttää) ja luulotautia.
Irma Moilanen on toiminut mm. tieteellisen neuvottelukunnan jäsenenä (Eli Lilly), osallistunut ulkomaisiin kongressimatkoihin lääkealan yritysten rahoittamana (Eli Lilly, Janssen-Cilag), toiminut lääkealan yrityksen koulutusta suunnittelevassa työryhmässä, pitänyt luentoja (Eli Lilly) ja toiminut Eli Lilly Säätiön apurahatoimikunnan jäsenenä.
Eli Lilly on pimittänyt vuosia Zyprexan haittavaikutuksia, jotka ovat paljon pahempia kun on ilmoitettu. USA:ssa tuhansia ihmisiä on sairastunut diabetekseen lääkkeen takia.
Nuorten Ystävien lastensuojeluyksiköt ovat tunnettuja lasten lääkitsemisestä mielialalääkkeillä.
Irma Moilanen on saanut aikaiseksi paljon huostaanottoja tieteellisillä julkaisuillaan mm. ADHD -diagnoosin yhdistämisellä rikollisuuteen sekä edelleen psykiatrian oppikirjoissa käytettävällä koulupelko-diagnoosilla.
Lastenpsykiatri Irma Moilasen lastenpsykiatrian oppikirjaan kirjoittaman ohjeen mukaan tautiin nimeltä koulupelko (synonyymit eroahdistushäiriö, separaatio-ongelma) on vain yksi hyvä hoitotapa: lapsen huostaanotto ja sijoittaminen lastenpsykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle, jossa lapsi harjoittelee olemaan erossa isästään ja äidistään.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/nuorten-ystavien-irma-moilasen-koulupelko-diagnoosi-koulukiusattujen-huostien-ja-mielisairaalakyyditysten-veruke
MIELI ry on julkaissut Perheterapeutti- lehteä, jonka isänä pidetään Lastensuojelua käyttävät perheet- törkyjulkaisusta tuttua Jan- Christer Wahlbeckia. Wahlbeckin sukulainen puolestaan toimii MIELI ry:n kehitysjohtajana ja istuu myös mielenterveysstrategiaa toimeenpanevassa THL:n mielenterveystiimissä.
STEA-rahoitetun Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi valittiin MIELI ry:n toiminnanjohtajaksi 2015. MIELI Suomen mielenterveys ry:n liittohallituksen puheenjohtajaksi valittiin europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen vuonna 2020. Pietikäinen seurasi tehtävässä Lastensuojelun keskusliiton
hallituksen ex-puheenjohtaja Pentti Arajärveä, joka on toiminut MIELI ry:n puheenjohtajana lähes vuosikymmenen.
MIELI ry:ssä on saatu aikaan myös hyviä asioita esim. lakiuudistuksia, koulutuksia, kriisipuhelimia ja - päivystyksiä, omaisryhmiä ja Lapinlahden Lähde. Juuri sen vuoksi onkin surullista, jos toiminnan painopiste liukuu lastensuojelua ja sijaishuoltoa kasvattamaan pyrkivien palveluntuottajien edunvalvonnaksi.
Lastensuojelu- ja mielenterveyspalvelut toistensa asiakashankkijoina
Lastensuojelu- ja mielenterveyspalvelut näyttävät tuottavan asiakkaita toinen toisilleen. Lastenpsykiatrian on todettu tekevän lainvastaisesti sijoitustilauksia hoidon ehtona ( VTV; 2012) ja kodin ulkopuolelle sijoittujen lasten taas on todettu kärsivän psyykkisistä häiriöistä useammin kuin muut lapset tai samanlaisissa oloissa kasvaneet sijoittamattomat sisarukset.
Riitta-Leena Paunio kiinnitti jo vanhan lastensuojelulain uudistamisen yhteydessä huomiota siihen, että uudistamistyöryhmän mietinnöstä puuttui huostaanoton perus- ja ihmisoikeuksia koskeva nykytilan arvio.
STM:n lastensuojelulain kokonaisuudistuksessa perheiden ihmis- ja perusoikeudet ohitetaan jälleen ja asiantuntijoina käytetään taas tahoja, joilla on välitön taloudellinen intressi huostaanottojen ja lastensuojelun asiakkaiden määrän kasvattamiseen.
Kun aiemmin substanssityöryhmän puheenjohtajana toimi lakeihin ja vanhempiin sekä vanhempien oikeussuojaan väheksyen suhtautuva Päivi Sinko, nyt lainvalmisteluun on sotkeutunut STM Lapset ja nuoret- yksikön johtajaksi nimitetty SOS -lapsikylän tuotteiden myyntiä epäonnistuneessa Vantaan Lapset SIB -hankkeessa edistänyt Vantaan kriisiytyneiden perhepalvelujen ex-johtaja Anna Cantell-Forsbom, joka on luonnehtinut lastensuojelun laittomuuksista kantelun tehneitä työntekijöitään omiin muroihin pissijöiksi.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lapset-sib-epaonnistui-tavoitteissaan-vantaa-joutuu-silti-maksamaan-sijoittajille-eika-sopimusta-voi-irtisanoa
Leeni Ikonen hämmästelee, ettei lastensuojelulain uudistuksessa nosteta esille ensisijaisen tärkeitä asioita liittyen rakenteelliseen korruptioon, STEA:n avulla luotuun järjestödemokratiaan ja hallinnon vääristymiin, väkivaltaiseen palvelujärjestelmään, sosiaalityöntekijöiden heikkoihin virkamiestaitoihin, mielivallan kulttuuriin, virkavastuukysymyksiin, lastenpsykiatrien huostaanottolähetteisiin, lasten ja vanhempien oikeusturvan vaarantavaan hallintotuomioistuinkäsittelyyn sekä sijaishuollon nykytilaselvityksen käynnistämiseen.
Ikosen mukaan “lastensuojelun kroonistuneen kriisin taustalla ovat sosiaalityöntekijöiden koulutukseen liittyvät puutteet ja ideologiapohjainen virkatyö. Ellei tätä perusasiaa saada kuntoon, kaikenlaiset lainsäädäntöuudistukset ovat turhia. Sosiaalityöntekijät jatkavat ”lapsen edun” ajamista lakien velvoitteista piittaamatta, oman intuitionsa mukaan – olipa laki minkälainen tahansa.
Oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin turvaaminen lastensuojelujuttuihin edellyttäisi oikeusministeriön hallinnonalan kytkemistä lainvalmisteluun.”
https://leeniikonen.fi/2022/05/23/lastensuojelulaki-uudistuu-uskottavuusongelmia-ministeriossa/
Potilasjärjestönä esiintyvä Mielenterveyden Keskusliitto ( MTKL) esitti jo vuonna 2012 varoituksen mielenterveyshäiriöiden käyttämisestä sijoitusperusteena (hoidollinen huostaanotto) mutta poisti sen sivuiltaan ilmeisesti jonkun lastensuojelun edunvalvontajärjestön pyynnöstä.
Samana vuonna VTV kertoi laittomista hoidollisista huostaanotoista ( “Erikoissairaanhoito tekee sijoitustilauksia” ), joiden olemassaolon Pelastakaa Lapset ry:n Jari Sinkkonen kielsi. VTV kiinnitti huomiota myös sijaishuollon valvontapuutteisiin: osa sijaisperheistä ei päästänyt sosiaalityöntekijää valvontakäynnille.
Yhä useampia lapsia sijoitetaan pelkästään puuttuvien mielenterveyspalvelujen takia ilman, että vanhemmista tai kodin olosuhteista olisi löydetty vikaa ( nk. laiton hoidollinen huostaanotto).
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e242518e-7521-4267-8f14-2cd793e20dc3
Tuoreet tutkimukset kertovat, että kaikilla tutkituilla hyvinvoinnin ja terveyden mittareilla sijoitettujen lasten tilanne oli heikompi kuin muun väestön ja heidän sisarustensa, joita ei ollut sijoitettu kodin ulkopuolelle. Sijoitus itsessään tuottaa traumoja, mielenterveysongelmia, sosiaalista ja taloudellista osattomuutta, väkivallan uhriksi joutumista, rikollisuutta, itsetuhoisuutta sekä kuolleisuutta.
Perheen tuhoutuminen alkaa usein harkitsemattomasta uskoutumisesta tai pyynnöstä saada lääkisääteisiä peruspalveluja, useimmiten neurologista kuntoutusta lapselle johon vastataan lastensuojeluilmoituksella, sijoituksia pohjustavilla “avohuollon tukitoimilla” ja sijoituksella.
Pysyväksi pyrkivässä sijoituksessa lapselta evätään usein tarvittava terveydenhuolto, koulutus, yhteydenpito läheisiin ja hän altistuu liian usein viranomaismielivallalle, päihteille ja seksuaaliselle hyväksikäytölle, joiden seuraukset selitetään lapsuuden/vanhempien traumoista johtuviksi ja joilla perustellaan sijoituksen jatkamista.
Kun lapsi noin 7 vuoden huostaanoton, vähintään 2-3 kertaa vaihtuneen valvomattoman sijaishuoltopaikan ja satojen tuhansien hoitovuorokausikorvausten jälkeen heitetään 18- vuotiaana ulos sijaishuollosta, hän on yleensä entistä sairaampi, leimattu, katkeroitunut, traumatisoitunut, itsetuhoinen tai päihdeongelmainen - ja jää viranomaistoimintaan luottamuksensa menettäneiden vanhempiensa vastuulle syrjäytymään ilman tarpeenmukaisia palveluita.
Terapeuttisen vallan kehittäjät eivät vielä näe kehittämiseksi kutsutun syrjäyttämisensä ja osallistamispetostensa seurauksia, joista tulevaisuudessa kukaan ei tule jäämään osattomaksi.
Toivottavasti herääminen tapahtuu ennenkuin he tarvitsevat luotiliivit matkalle lähikauppaan.
Tutkija: GEMMA rikkoo EU:n eettisiä ohjenuoria
– GEMMA-projekti on ongelmallinen, koska sen päätavoitteet ovat autismin ehkäisy ja parantaminen. Autismin ehkäisy tarkoittaa autististen ihmisten syntymän ehkäisyä. Tämä on eugeniikkaa, sanoo tutkija ja tohtori Heini Natri.
Itsekin autistinen Natri työskentelee genetiikan alan tutkijana Translational Genomics Research Institutessa Yhdysvalloissa.
Osittain kritiikkiin yhtyy myös tutkija Annikka Suoninen, joka työskentelee Suomen Autismikirjon Yhdistyksen AAVA-hankkeessa. GEMMAN tiedotus on aiheuttanut kipakkaakin kommentointia myös yhdistyksen riveissä.
– Projektista on tiedotettu suomeksi aivan räävittömän ala-arvoisella tavalla. Autistiyhteisö on kokenut tiedotuksen sisällön loukkaavana. Kuka nyt haluaisi olla ihminen, jonka kaltaiset pitäisi poistaa tästä maailmasta, Suoninen toteaa.
Monet eivät Natrin mukaan pidä ongelmana autismia vaan ympäristön suhtautumista siihen.
YLE:een yhteyttä ottanut Marja vertaa GEMMA-tutkimuksen tiedotetta natsi-Saksan propagandajulisteeseen.
– Julisteessa vähemmistöt kuvataan taakkana enemmistölle ja painotetaan, kuinka kalliiksi vähemmistöön kuuluvien henkilöiden olemassaolo tulee, hän kirjoittaa Ylelle WhatsAppissa.
Heini Natrin mielestä GEMMA rikkoo EU:n eettisiä ohjenuoria, jotka kieltävät eugeniikan ja vaativat, että tutkijat huomioivat yhteiskunnalliset huolenaiheet. Silti hanke on saanut 14,2 miljoonaa euroa EU-rahoitusta.
– Tämä osoittaa, että pitää kehittää uudet kansainväliset ohjenuorat ja niiden noudattamista pitää valvoa, Natri toteaa.
Yksi GEMMAN isoista ongelmista on Heini Natrin mielestä se, ettei hanke ole kuullut autisteja itseään.
GEMMA saa tutkijalta kritiikkiä myös taloudellisista eturistiriidoista.
Hanke pyrkii selvittämään suoliston mikrobien yhteyttä autismiin ja kehittämään niihin liittyviä hoitoja. Mukana on kansainvälinen elintarvikejätti, joka valmistaa ruokatuotteita lääkinnällisiin tarkoituksiin.
– Autismihoitojen kehittäjät ja niiden tehokkuutta ja turvallisuutta tutkivat tahot ovat lähes aina samoja, jotka hyötyvät taloudellisesti näiden hoitojen tarjoamisesta, Natri toteaa.
Tutkimukset ovat tuoreen artikkelin(siirryt toiseen palveluun) mukaan johtaneet monien ongelmallisten, haitallisten ja tehottomien hoitojen kehittämiseen.
https://yle.fi/uutiset/3-12464209
Mielenterveysjärjestöstä sijaishuollon edunvalvojaksi
Miksi mielenterveysjärjestöt, joiden jäsenistöstä suuri osa on puuttuvista palveluista ja autismikirjon lasten hoidollisista huostaanotoista kärsineitä äitejä ja sijaishuollossa syrjäytettyjä ex-nuoria ovat lähteneet kannattamaan samoja strategioita ja toimijoita, jotka ovat vastuussa heidän jäsenistönsä kärsimyksistä eli lastensuojelujärjestöjen yhteistyökumppaneiksi tukemaan markkinoistettua, eugeniikan ja psykoanalyysin oppeja levittävää lastensuojelua ja sijaishuollon edunvalvontaa?
Sekä lastensuojelu- että mielenterveystoimijat ovat valinneet toimintapolitiikakseen huomion siirtämisen pois asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisesta “palvelujärjestelmäkehittämiseen “ ( esim. systeeminen lastensuojelumalli) , epämääräiseen "ongelmien ennaltaehkäisyyn" (= epäeettiset arvioinnit ja seulaukset) ja “ennakkoluulojen hälventämiseen”(=sosiaalisen raportoinnin estäminen) tarjotuista pseudopalveluista.
Tämä linjaus on johtanut siihen, että sen paremmin lastensuojelu- kuin mielenterveyshankkeet eivät ole saavuttaneet tavoitteitaan avokätisestä rahoituksesta huolimatta.
Neurologisista häiriöistä kärsivät lapset eivät edelleenkään saa asianmukaisia tutkimuksia eivätkä käypää hoitoa.
Psykoanalyyttisesti orientoituneet sote-toimijat haluavat nähdä neurologiset häiriöt vanhempien tuottamina psykiatrisina ongelmina ja hoitaa niitä väärin sijoittamalla lapset koko lapsuuden ajaksi valvomattomiin lastensuojelulaitoksiin ja sijaisperheisiin ilman mahdollisuutta pitää yhteyttä läheisiinsä.
Ennätysmäärä lapsia ja nuoria ei ole saanut pandemian aikana heille kuuluvia palveluja lain edellyttämällä tavalla ( hoitotakuu). Valvira ei käynnistänyt valvontatoimia, vaan katsonut puutteita läpi sormien. Myös aluehallintovirastojen (avi) valvonta on ollut vähäistä. Valvontaviranomaisella on ollut vaikeuksia saada täsmällistä tietoa valvottaviensa toiminnasta.
Myöskään STEA ei ole valvonut rahoittamiensa järjestöjen koulutusten tai toimintakäytäntöjen oikeellisuutta tai tarkoituksenmukaisuutta.
Mielenterveys- ja lastensuojelujärjestöt ja -hankkeet esim. Lastenasiaintalo ovat vastanneet järjestelmäpuutteisiin tehostamalla perheiden seulauksia ja valvontaa ja etsimällä väkivaltaa vanhemmista.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastenasiaintalojen-barnahus-sudenkuopat-virheita-ja-petoksia
Suorien ihmisoikeusloukkausten lisäksi useat suuret lasten- ja mielenterveysjärjestöt kuten Lastensuojelun Keskusliitto, MIELI ry ja Mielenterveyden Keskusliitto tekevät yhteistyötä sellaisten instituutioiden ja yritysten kanssa, jotka ovat vastuussa asiakkaita tuhoavista ja riistävistä toimista ja toimivat siten suoraan tavoitteitaan vastaan, mikä asettaa kyseenalaiseksi järjestöjen rehellisyyden, uskottavuuden ja eettisyyden.
Erityisen irvokasta lastensuojelu- ja mielenterveystyössä on julkisilla varoilla luotujen ja ylläpidettyjen väitetysti tasa-arvon, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja reilumman yhteiskunnan eteen työskentelevien yhteiskunnallisten järjestöjen ja yritysten myynti/ sulautuminen osaksi kansainvälisiä, liikevoittonsa usein veroparatiiseihin piilottavia sijoituskonserneja kuten esim. Kalliolan setlementin lastensuojelu- ja asumispalvelujen myynti pahamaineiselle Humana- ketjulle.
Sen paremmin lastensuojelu- kuin mielenterveystoimijat eivät enää tunne, kunnioita eikä hyväksy perustehtäväänsä, oman alansa lainsäädäntöä ja ihmis- ja perusoikeusvelvoitteita( juridisoitumisvalitukset), kansainvälistä tutkimustietoa tai -keskusteluja ( huoli- ja traumapuhe ja puhe hiljaisesta tiedosta) tai asiakkaitaan ( vihapuhe, puhe riskiperheistä ja pirullisista ongelmista) ja pyrkivät usein vieläpä salaamaan ja kiistämään oman työnsä haitalliset seuraukset( onnistumis- ja huono- osaisuuspuhe, ylisukupolvisuusdiskurssi ja moralistiset virhepäätelmät).
“Moniammatillisen yhteistyön” ja lastensuojelun kumppanuuden myötä myös mielenterveystoimijat näyttävät uskovan, että omat vanhemmat ovat lapsen suurin vaara ja hyvinvointiriski ja etsivät lastensuojelun tavoin riskejä yksinomaan/ pääosin kotoa vaikka lasten kaltoinkohtelun suurin riski tulee toveripiiristä, vertaisryhmistä ja nykyisin myös palvelujärjestelmästä.
Mielenterveystoimijat jakavat lastensuojelun uskon virheellisiksi ja jopa vaarallisiksi osoitettuihin teorioihin ja toimintakäytäntöihin, piirrättävät asiakkaillaan sukupuita ja tekevät kiintymyssuhdetestejä ja - karttoja virheellisiksi osoitettuihin eugeniikan ja psykoanalyysin teorioihin tukeutuen.
MIELI ry:n koulutuksissa esim. lapsen itsetuhoisuus nähdään lapsen ja vanhemman oletettujen kiintymyssuhdeongelmien aiheuttamana jopa monivuotisen valvomattoman sijoituksen jälkeen - 40 vuotta sen jälkeen kun psykoanalyyttinen kiintymyssuhdeteoria on osoitettu vääräksi.
Näin huomio siirretään eriarvoistamisen ja syrjäyttämisen mahdollistavista järjestelmäpuutteista köyhien vanhempien oletettuihin yksilöpatologioihin.
Sosiaalinen eriarvoisuus muuntuu tietyn väestöryhmän psyko-emotionaaliseksi haavoittuvuudeksi – vulnerabilityksi (Ecclestone & Brunila 2015, 3 - 4, 15, 23.)
Noam Chomskyn mukaan tämä on ollut tietoinen väestön hallinnan keino yhteiskunnan vallanpitäjiltä (2017).
Haavoittuvassa asemassa olevaksi määriteltyä ihmisryhmää voidaan ohjata tiettyyn asemaan yhteiskunnassa – haavoittuvaan asemaan.
MTKL:n asiakasosallisuuden käytäntö: vertaisille potkut
Pääosin julkisista varoista, keräyksistä ja lahjoituksista rahoituksensa saavat kansalaisjärjestöt palkitsevat johtajiaan avokätisesti yli 100 000 euron ministeritason vuosipalkoilla samaan aikaan kun vertaistyöntekijöitä vaaditaan työskentelemään ilmaiseksi.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vertaistyosta-ei-makseta-sosiaalialan-jarjesto-ja-rahastojohtajille-taataan-ministeritason-palkat
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) jakoi vuonna 2019 Diakonissalaitokselle avustusta 3,2 miljoonaa euroa ja päihdejärjestö EHYT ry sai STEA-rahaa reilut 3,1 miljoonaa euroa.
Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toimitusjohtajan ja Aivosäätiön valtuuskunnan Olli Holmströmin vuositulot olivat muhkeat 232 011 euroa, eli mies ansaitsi kuukaudessa lähes 20 000 euroa.
STEA:n ex-johtaja liikuntatieteiden maisteri Kristiina Hannula toimi aiemmin STEA- rahoitetun EHYT ry:n johdossa, jossa hänen vuosiansionsa olivat vuonna 2017 huimat 116 290 euroa.
Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtaja Pia Adlivankin ansaitsi 154 963 euroa ja Setlementtiliitto ry:n toimitusjohtaja Pentti Lemmetyisen vuositulot olivat 94 619 euroa.
Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteerin kokoomuksen ex-kansanedustajan Hanna-Markkula-Kivisillan vuosiansiot olivat 100 578 euroa ja Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) pääsihteerin Milla Kalliomaan vuositulot 94 749 euroa.
Juhlapuheissa sosiaali- ja terveydenhuollon päättäjät ovat yhtä mieltä siitä, että kokemusasiantuntijatoiminnan kytkeminen ammatillisten organisaatioiden kehittämisen rakenteisiin ja kulukorvaukset ja palkat kokemusasiantuntijoille ja vertaistuen vetäjille ovat tarpeellisia ja suorastaan välttämättömiä sosiaalisen osallisuuden ja oikeudenmukaisuuden kannalta. Käytännössä edes kulukorvaukset eivät aina toteudu palkasta puhumattakaan.
Muutama vuosi sitten järjestöjä rahoittava RAY (nykyinen STEA) katsoi, ettei vapaaehtoistoiminnasta pidä maksaa palkkaa.
RAY kävi keskusteluja vertaistyöntekijöiden palkkauksesta muun muassa Mielenterveyden keskusliiton (MTKL) kanssa. MTKL, suurin mielenterveysalan potilasjärjestö Euroopassa, reagoi keskusteluihin irtisanomalla 20 mielenterveyskuntoutujien vertaisena ja kokemusasiantuntijana toiminutta henkilöä.
Aiemmin vertaistyöntekijät olivat tuntipalkkaisia työntekijöitä, joilla on ollut MTKL:n kanssa työsopimus. Vuoden 2014 alusta alkaen MTKL on katsonut, että vertaiset ovat vapaaehtoistyöntekijöitä. He eivät saa työstään palkkaa, mutta matkat ja muut kulut korvataan. (Savon Sanomat, 04.03.2014 ).
Osallisuus typistyy seulonnaksi ja asiakkuudeksi pseudopalveluissa
Sekä lastensuojelu- että mielenterveystoimijoilta on jäänyt huomaamatta, että pelkkä epäily lastensuojelullisesta ongelmasta tai mielenterveyshäiriöstä usein estää asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien ja käyvän hoidon toteutumisen.
Niin lastensuojelu- kuin mielenterveyspalveluista näyttää tulleen tutkimustietoa, käypää hoitoa ja asiallista kohtelua haluaville paikkoja, joista kannattaa kysyä poissa tai joihin voi mennä ainoastaan asiamiehen/ juristin ja taltiointilaitteiden kanssa.
Lastensuojelu- ja mielenterveyspäättäjien hehkuttamaan systeemisyyteen ja psykoanalyysiin liittyy jo patologisen ortodoksista suhtautumista ja kulttipiirteitä.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ala-alistu-eugeniikkaan-systeemisen-lastensuojelun-tutkintamalli-lumo-ja-syty-hankkeisiin
Tutkimusprofessori Hannu Lauerman mukaan yleismaailmallisia pahamaineisten lahkojen ( ja lastensuojelun ja mielenterveystyön rutiininomaisia) vallankäyttökeinoja ovat:
- taloudellisen riiston kätkeminen hyvyyden sädekehään
- uhrien eristäminen muusta maailmasta
- perhesiteiden katkaisu
- tunneilmaisun rajoittaminen
- koulunkäynnin ja terveydenhuollon minimointi
- syyllistäminen, pelottelu ja uhkailu
- salailu ja valmentautuminen oikeusviranomaispuuttumisiin harhaanjohtavin asiapaperein
- kauniit ja harhaanjohtavat rituaalien nimet: vanhemmuuden tuki, perhetyö, moniammatillinen yhteistyö, hoidollinen sijoitus, tukitoimi, voimaannuttaminen
- ulkomaailman kuvaaminen vaarallisena: riskidiskurssi
- eristäytyminen muusta yhteiskunnasta: yleinen valveutumattomuus yhdistettynä omaa kunnollisuutta korostavaan tarpeeseen erottautua "riskiperheistä"
- harhaanjohtavat eufemismit ja uuskieli: lapsen etu, erityinen huolenpito, intensiivihoito, kehittäminen, turvaistaminen
- negatiivisten mielikuvien jatkuva ruokkiminen
- hierarkia ja jäseniltä muualle puuttuvat etenemismahdollisuudet
Markkinoistetuille lastensuojelulle ja mielenterveystyölle tyypillisiä ovat myös seuraavat lahkojen toimintakäytännöt:
- viranomaisen/ palveluntuottajan erehtymättömyyttä ei saa kyseenalaistaa
- väärinkäytöksiä ja vääriä päätöksiä ei myönnetä vääriksi eikä oikaista
- väärinkäytöksille ei ole toimivia valituskanavia
- ulkopuolisille (medialle) ei saa kertoa ongelmista
- kaikki väärinkäytökset ovat vain yksittäistapauksia
- Yhteisöä julkisesti arvostelemaan rohjenneet leimataan sairaiksi/ katkeriksi epäonnistujiksi
- sääntöjä vastaan kapinoivia uhataan ja pelotellaan
- hierarkian alapäässä olevia ei kuulla eikä uskota
Sosiaalityö ja psykiatria eivät tunnu olevan itseään korjaavia tieteitä. Epäeettiset uskomukset ja virheelliset teoriat väistyvät vallan kentiltä vain ankaran taistelun tuloksena ja vain hetkeksi putkahtaakseen esiin uudessa muodossa sopivana aikana.
Toimiva lastensuojelu -raportin mukaan jo 40 vuotta sitten lapsen vuoden komitea (1980,137) katsoi, että lastensuojelun eri toimintamuodot ovat jääneet esiintyvistä ongelmista pahasti jälkeen.
Raportin tekijät kysyivät, missä määrin lastensuojelulakiin perustuvassa toiminnassa tapahtuu niin sanottua viranomaispahoinpitelyä.
Karmivaa on, että Marraskuun liikkeen korjausehdotuksista on jo 60 vuotta ja Anu Suomelan ja J.P. Roosin kiireellisistä parannusehdotuksistakin yli kaksikymmentä vuotta mutta ehdotukset odottavat yhä toteutumistaan.
Lastensuojelussa rehottavat edelleenkin samat tuhoisat asenteet, toimintakäytännöt ja oikeusturvaongelmat, joiden laajuutta tai seurauksia ei tutkita . Andre Souranderin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa lasten mielenterveystyötä kehittäviä hankkeita, joista puuttuu vaikuttavuuden seuranta. Tieteellisen tutkimuksen liittäminen hankkeisiin on hänen mukaansa jopa kielletty.
Mielenterveysjärjestöjen kannattaisi havaita, että lastensuojelun kumppanuus ei enää johda automaattisesti lisärahoituksen ja good will:n saamiseen omalle järjestölle vaan jäsenistökatoon ja kansalaisten luottamuksen menettämiseen myös omaa tieteenalaa ja toimintakäytäntöjä kohtaan.
Osaavien mielenterveysammattilaisten ei kannattaisi haaskata osaamistaan ongelmien laastarointiin tai ideologisen korruption ylläpitoon vaan irtisanoa itsensä ja etsiä tai luoda itselleen uusi työpaikka.
Vaatikaa tutkimustietoa ja vallanvaihtoa järjestöjäsenyyden ehtona!
Mielenterveysjärjestöjen tietämättömyys, kritiikittömyys ja lobbaushalu lastensuojelun suhteen on hämmentävää. Samoin sitoutuminen vanhentuneisiin psykoanalyyttisiin teorioihin ja käytäntöihin esim. systeemisessä lastensuojelumallissa käytettyyn vääräksi osoitettuun kiintymyssuhdeteoriaan perustuvaan mentalisaatioteoriaan, jossa asiantuntija pyrkii "katsomaan kansalaisten läpi " löytääkseen olettamiaan persoonallisuuspatologioita ja muita häiriöitä.
Mentalisaatioteoriaa levittävä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ( MLL) toimi vuosia temmellyskenttänä entisen lapsiasiamiehensä Helena Molenderin arveluttavalle vääriä insestiepäilyjä ja huostaanottoja lisänneelle "lapsistrategiselle työlle " yhdessä Leena Murasen kanssa ja Molander ja MLL:n pääsihteeri Jaakko Itälä uhkailivat voimallisesti tiedotusvälineitä ja tutkijoita aina, kun joku aikoi lausua Molanderista jotain vastahankaista.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ala-alistu-eugeniikkaan-systeemisen-lastensuojelun-tutkintamalli-lumo-ja-syty-hankkeisiin
”Monella on sellainen virheellinen käsitys, että lastensuojeluilmoitus auttaa, jos perhe tarvitsee konkreettista apua arkeen tai lapsi esimerkiksi terapiaa. Mutta ei sieltä käytännössä saa sellaista tukea. Apu on usein tarkkailua ja yksinkertaisia käytännön neuvoja, joita moni vanhempi on jo ehtinyt kokeilla” Terhi Suokas kertoo Voima- lehden haastattelussa.
Suokkaan mukaan on yleinen virhe, että asiakassuunnitelmaa ei ole tehty.
”Kun lapsi halutaan sijoittaa kodin ulkopuolelle, sijoitusta perustellaan sillä, että jotkut toimet, esimerkiksi tapaamiset, ovat olleet avohuollon tukitoimia eivätkä ne ole riittäneet, vaikka niitä ei ole sellaisina esitelty eikä sellaisina mihinkään kirjattu”, Suokas kertoo.
Suokkaan mukaan on perheitä, "jotka pyörivät lastensuojelussa saamatta apua, ja prosessista tulee vain lisää ongelmia, myös niille lapsille, joiden tilannetta pitäisi auttaa”.
Suokas vastustaa palvelujen yksityistämistä. ”Kun toisten hädällä tehdään rahaa, ei ole kannustinta vähentää sitä hätää vaan lisätä, jotta voidaan ansaita enemmän rahaa.”
Mielenterveysjärjestöjen ja Lastensuojelun Keskusliiton jäsenten, erityisesti palvelujärjestelmän vahingoittamien lasten , vanhempien ja heidän läheistensä kannattaa kiinnittää järjestöjensä päättäjien huomio terapeuttisen vallan ja markkinoistamisen tuottamiin ongelmiin ja vaatia jäsenyytensä/ rahoituksensa ehtona:
-tutkimustietoon perustuvia käytäntöjä ja virheellisten teorioiden ja laittomien toimintakäytäntöjen hylkäämistä tehostamalla valvontaa, uudelleenkouluttamalla järjestöjen henkilokunta ja keräämällä säännölliset asiakaspalautteet tarjottujen palveluiden seurauksista
-ideologisen, sosiaalisen ja taloudellisen korruption kitkemistä lisäämällä läpinäkyvyyttä, kierrättämällä valta-asemat , rankaisemalla rikoksista ja lopettamalla niitä ruokkivat kumppanuussuhteet
-lasten hädällä rahastuksen lopettamista ja varojen uudelleen kohdentamista hallinnon ja palveluntuottajien sijaan suoraan lapsille ja perheille
Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus älypuhelimen tai tietokoneen käyttöön ja jokaisella järjestöllä on varaa tehdä kysely omalle jäsenistölle.
Vaatikaa siis lastensuojelu- ja mielenterveysjärjestöjen jäsenet, että oma järjestönne alkaa tutkia seuraavia aiheita älkääkä hyväksykö resurssipulajargonia:
1. Hoidolliset huostaanotot; kuinka moni mt- häiriöistä ja autismikirjon lapsista, miksi ja mitä reittiä päätyy sijaishuoltoon puuttuvien palvelujen takia? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2ce1cba0-a8b3-4506-a84b-1676eac7a67
2. Sijaishuollossa saadut terveyspalvelut. Australiassa käytiin läpi 6000 terveydellisten erityistarpeiden vuoksi sijoitettua lasta: vain 41 sai kaikki suositellut terveydenhoidolliset toimenpiteet. Minkälaisia hoidollisia toimenpiteitä, kuinka paljon ja minkälaisella vaikuttavuudella suomalaiset lapset saavat sijaishuollossa?
3. Lapsiin kohdistuva kemiallinen väkivalta : suomalaisessa sijaishuollossa saadut lääkitykset, erityisesti nuorten masennuslääkitseminen ja sen seuraukset. Esimerkiksi Iceheartsin toiminnanjohtaja Ville Turkka on huolissaan siitä, että lapset saattavat tulla leirille dosetti täynnä lääkkeitä.
Tiedelehti Lancet julkaisi laajan ja tarkasti tehdyn arvioinnin masennuslääkkeiden vaikutuksista lapsiin ja nuoriin: Hyötyjä ja haittoja arvioitaessa lasten ja nuorten masennuksen hoidossa, käytetyt aineet eivät näytä tarjoavan etua. Hyöty on lumetta ja haitat ovat suuria.
Tutkimusten mukaan nimenomaan masennuslääkkeet aikaansaavat monille kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Vaikutus on ikään ja käyttömäärään sidottu. Laajimmassa tutkimuksessa 41 viikon käyttöä seurasi joka kymmenennellä 10 – 14 vuotiaalla kaksisuuntainen mielialahäiriö. 15 – 19 vuotiailla joka kolmannellatoista.
Lääkitysaika tutkimuksessa oli siis keskimäärin 9 kuukautta. Pidempi käyttö lisää riskiä. Kuinka monen nuoren kaksissuuntainen mielialahäiriö on tulosta sijaishuollossa saadusta masennuslääkityksestä?
4. Lastensuojelu- ja mielenterveyspalvelujen asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutuminen ja toteutumisen esteet.
Karoliina Ahonen selvittää väitöskirjassaan, miksi suomalaiset mielenterveyshankkeet ovat pääosin epäonnistuneet tavoitteissaan ja löytää syyksi keskittymisen potilaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisen sijaan a)väestölliseen ja määrittelemättömään terapeuttista valtaa vahvistavaan ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön b) palvelujärjestelmäkehittämiseen c) ennakkoluulojen hälventämiseen.
5. Vaatikaa riippumaton selvitys sijaishuollon nykytilasta.
Huomatkaa, että Lastensuojelun Keskusliitto tai sen jäsenjärjestöt tai Mieli ry/ MTKL eivät ole riippumattomia tutkimustahoja.
Mikäli järjestöt eivät suostu keräämään ja käyttämään tutkimustietoa, resurssien uudelleenjakoon ja laittomuuksien ja korruption kitkemiseen, erotkaa joukolla , perustakaa uusia yhteisöjä, vallatkaa vanhat järjestöt nimittämällä hallituksiin nykykäytännöistä kärsiviä muutoshaluisia ja/tai äänestäkää ulos korruptoituneet päättäjät!
Kirjoittakaa avoimia, julkisia kirjeitä ja kertokaa kohtelustanne palvelujärjestelmässä Lastensuojelun ja Mielenterveyden Keskusliiton ja MIELI ry:n päättäjille. Osoitteet löytyvät tästä:
https://www.mtkl.fi/toimintamme/organisaatiomme/luottamuselimet/
https://www.lskl.fi/meista/organisaatio/hallitus/
https://mieli.fi/mieli-ry/organisaatio/liittokokous-ja-liittohallitus/
Muistakaa myös kannella oikeusasiamiehelle:
https://www.oikeusasiamies.fi/kantelu-oikeusasiamiehelle
Asiantuntijoiden ja päättäjien röyhkeys on ylittänyt jo aikaa sitten kansalaisten sietokyvyn. Sosiaali- ja terveydenhuollon johdon rikoksia ja väärinkäytöksiä on hoidettu siirroilla ja tehtävänimikkeiden ja titteleiden vaihdoksilla, ei rikostuomioilla, korvausvelvoitteilla tai irtisanomisilla.
Väärin toimivasta johtajasta ei ole tullut irtisanottua eikä tuomittua vaan väärin toimiva erityisosaaja , muutosjohtaja, konsultti tai terapeutti.
Vakavista ja toistuvista väärinkäytöksistä ja asenne- ja laillisuusongelmista ei ole seurannut asiantuntijoille muuta kuin uusi virka, kutsu luennoimaan asiantuntijapäiville ja Vuoden kasvattaja, Vuoden työyhteisö, Vuoden kunnallinen lastensuojeluteko-, Vuoden taidokkain hankinta-, Ylpeästi Lapsen Puolella-, laatusertifikaatti-, Lapsen oikeuksien vaikuttaja- tai Lastensuojelun viestinnällinen teko- palkinto.
Kansalaisten on nyt korkea aika alkaa harjoittaa varhaista puuttumista. Astelkaa rohkeasti sisään lastensuojelu- ja mt-järjestöjen toimistoihin ja tutustukaa henkilökohtaisesti teorioihin ja tahoihin, jotka ovat vastuussa teille aiheutetuista oikeusturvaongelmista.
Googlatkaa tietoja ja kysykää kiusallisia kysymyksiä: Mistä lähteistä tietonne lastensuojelusta ovat peräisin ja miten olette tarkastaneet niiden oikeellisuuden? Miten ehkäisette ideologista, taloudellista ja rakenteellista korruptiota? Mikä on perustehtävänne ja miten se konkretisoituu toiminnassanne ja palkkauksessanne? Mikä on siihen liittyvä lainsäädäntö ja miten sitä opetetaan? Miten arvonne konkretisoituvat käytännössä? Voisiko kokouksiin saada nettiäänestyksen, että kaikki jäsenet pääsisivät äänestämään? Saanko nähdä toimintakertomuksen , talousarvion ja tilinpäätöksen? Mitä tarkoitatte osallisuudella/ hyvinvoinnilla/ syrjäytymisellä / kuntoutumisella? Millä perusteella joku määritellään asiantuntijaksi ja kuka määrittelee? Voisitteko seuloa väkivaltatyötä tekevät työntekijänne Katarina Finnilän asenneseulalla? Keitä ovat rahoittajanne ja yhteistyökumppaninne ja millaista valtaa he käyttävät? Missä johto on työskennellyt aiemmin ja millaisia kontakteja / jääviyksiä heillä on?
Kuinka suuri osa varoistanne kuluu hallintoon? Entä konsulteille ja kuka heidät valitsee?Mikä prosenttiosuus menee jäsenistön palveluihin ja kuka päättää palveluista ja millä perusteilla? Näyttäisittekö valvontaviranomaisten huomiot palveluistanne? Mihin tutkimustietoon käsityksenne ja käytäntönne perustuvat? Miksi työmenetelmänne perustuvat virheelliseksi osoitetun psykoanalyysin oletuksille? Oletteko asiakasosallisuuden konkretisoimiseksi teettäneet asiakaskyselyjä?Mistä aiheista, millaisin otannoin, kuinka usein , kenen valitsemin vastaajin ja kenen tulkitsemin tuloksin? Oletteko tutkineet mitenkään mainostamienne toimenpiteiden ja kumppanuuksien vaikuttavuutta tai seurauksia jäsenistölle? Millä perusteella valitsette kokemusasiantuntijat ja kuinka paljon maksatte heille? Entä virallisille asiantuntijoille? Voisitteko aloittaa julkisuuskampanjan ja varainhankinnan, jotta jäsenistönne nepsy-lapset saisivat asianmukaiset tutkimukset ja hoidon? Miten olette tutkineet ja aiotte tutkia jäsenistönne ihmis- ja perusoikeuksien toteutumista?
Tukekaa lapsia ja perheitä- älkää lapsibisnestä!
Palvelujärjestelmä on kankea alus mutta se kääntyy joukkovoimalla- heikkojen ja sorrettujen voimat yhdistämällä.
#Lastensuojelunkorruptio #oikeusturvalastensuojelussa #CorruptioninFinnishChildWelfare #EHYT ry #FinnishAssociationforSubstanceAbuse Preventioncriticism#Föreningenförförebyggande rusmedelsarbetekritik #SOSTE#SOSTE Finlandssocialochhälsarfkritik #SOSTEFinnishFederationforSocialAffairsandHealtcriticism #MTKL #The FinnishCentralAssociationforMentalHealthcriticism #CentralförbundetförMentalHälsakritik #MIELIry #MIELIMentalHealthFinlandcriticism #MIELIPsykiskHälsaFinlandkritik #Lastensuojelunkeskusliitto #TheCentralUnionforChildWelfareFinlandcriticism #Centralförbundetför BarnskyddFinlandkritik #MannerheimsBarnskyddsförbundkritik #The MannerheimLeaguecriticism #Suomen Psykologiliitto #Suomen Lääkäriliitto #Suomen Psykiatriyhdistys #FinnishNGOscriticism #PenttiArajärvi #SirpaPietikäinen #MillaKalliomaa #MannerheiminlastensuojeluliittoMLL #Kadotetulapset #ChildWelfarelackofresourcesinFinland #TheCentreofExcellenceonSocialWelfareinFinland #Systeeminenlastensuojeluntoimintamalli #Syty #Lumo #Tienviittojalastensuojeluun #onnistuminenlastensuojelussa #Lastensuojelunonnistumisentekijät #lastensuojelunedunvalvoja #TheMinistryofSocialAffairsandHealthinFinland #whitewashinchildwelfare #fostercarecrimeinFinland #FosterCareViolence #FosterCareResearchinFinland #ChildWelfareFinland #childwelfareorganizationsinFinland #lastensuojelujärjestöt #LostChildreninFinland #AllInclusivealsodeathinFinland #ChildWelfareCorruptioninFinland #perhekuntoutus #Anarkistisossut #MunPerheet #lastensuojelulobbaus #BirgittaWulf #erityisosaajat#toimivalastensuojelu #Kotikoivu #Loikalankartano #Familar #Outamonlastenkoti #ChildWelfareAssessmentinFinland #childwefareorganizationsinFinlandarenotNGOs #Suomi100Kaikilleeväätelämään #perhetyö#Familywork
#ekologinensosiaalityö #ympäristösosiaalityö #greencare #environmentalsocialworkin Finland #PlaceMattersFinland #viherpesu #valkopesu #lapsibisnes #PlacedoesnotmatterinFinland #FinnishEnvironmentalSocialWork #EcosocialTransitioninFinland #GreenCareinFinnishChildWelfare #SustainableDevelopmentinFinnishChildWelfare #NatureConservationinFinnishChildWelfare #EnvironmentalismofThePoor #AttainableSustainableinFinnishChildWelfare #ArtbasedActivitiesinFinnishChildWelfare
#suomalainenmielenterveyspolitiikka #Diakonissalaitos#ekososiaalityö #ilmastoahdistus #traumafokusoituilmastoahdistus #DeaconessFoundationFinland #HelsinkiDiaconessInstitute #Familarperhekuntoutus #Mehiläinen #PerhehoitokumppanitSuomessa #Humana #FCA #FosterCareAssociatesinFinland #PelastakaaLapset #SavetheChildrenFinland #NuortenYstävät #FriendsoftheYouth #SOS-lapsikylä #SOSChildrenVillageinFinland #Pesäpuu #Perhehoitoliitto #Attendo #FamilyCareAssociationFinland #AilaPaloniemi #TarjaHeino #TarjaPösö #Piia-LiisaHeiliö #MarkoNikkanen #Perhehoitotutkimus #PasiKohtala #NuorisokotiPuro #Nevalanmäenperhekoti #CTMlastensuojelu #Pohjolakoti #Ensi-jaturvakotienliitto #ChildrensDetectiveClub #FosterCarePricesinFinland #FinnishMotherandBabyHomesandShelters #DiverseFamiliesnetwork
#HowtosabotageFosterCareResearchinFinland #HowtohidefostercareviolenceinFinalnd#pseudotutkimus #uuskieli #lastensuojelunavohuollontukitoimet#lastensuojelunideologinenkorruptio #IdeologicalCorruptionofFinnishChildWelfareResearch#lastensuojeluntutkimustarvitseehuostaanottoa #psykoanalyysi #lastensuojelueugeniikka #kiintymyssuhdeteoria #AttachmenttheoryinFinnishChildWelfareResearch #SavetheChildrenFinland #MunPerheet #FinnishChildWelfareResearch #PerhehoitokumppanitSuomessaOy #Pesäpuu#PRIDE #lastensuojelunkehittäminenkritiikki #lastensuojelututkimuskritiikki#monitoimijaisetperheet #JariSinkkonen #MirjamKalland #Piia-LiisaHeiliö #TarjaPösö #TarjaHeino #EvaBiaudet #STM #STEA #THL #FinnishInsituteforHealthandWelfare #Lapsiuhritutkimus #Lastensuojelunlapsiuhrit#naksahdus #Kysyjakuuntele-tutkimus #PäiviSinko#LapsenparasYhdessäenemmän #Lastensuojelulapsenetuna #Lastensuojelunonnistumisentekijät #Tienviittojalastensuojeluun #Kunapueitunnuavulta #Systeeminenlastensuojelumalli #lastensuojelunkokemusasiantuntija#ExpertbuexperienceinFinland #Sopivasijaiskotilapselle #Varhaiset ihmissuhteet#Lapsiuusissaoloissa #X-ketju #vihapuhesosiaalityössä #HateSpeechinFinnishSocialWork #lastensuojelulaki #TuomasKurttila #JeromeKagan #JudithHarris#TainaMeriluoto #ElinaPekkarinen #Lastensuojelunasiakirjatvanhempiennäkökulmasta #Väkivallatonlapsuus#Toimenpidesuunnitelma lapsiinkohdistuvanväkivallan ehkäisystä2020−2025 #Barnahus #Varpu #Varhainenpuuttuminen #hoidollinenhuostaanotto #huolenvyöhykkeet #FinnishChildWelfareResearch#FinnishMentalHealthResearch #GEMMA #NeurocenterFinland #Genome, Environment, Microbiome and Metabolome in Autism #Pirjo Achté #Reija Autio #Tampereen yliopisto #European Biomedical Research Institute of Salerno (EBRIS) Foundation #MattiNykter #Lastensuojelulainkokonaisuudistus #Lastensuojelulainkokonaisuudistuskritiikki
Kuvassa Gemma- projektin tutkijat vuonna 2020