Häälahjaksi perätön lastensuojeluilmoitus
Perheiden puolustuksen moniottelija Pelastakaa Perheet ry:n Jorma Heikkinen kertoo: " Pirjon ja minun häät olivat lauantaina 1.9. 2012. Häälahjaksi sain häälauantaita edeltäväksi päiväksi kutsun Kaarinan sosiaalitoimistoon kuulemaan lastensuojeluilmoitusta , jossa minua epäiltiin kiihkouskovaiseksi, huumeita käyttäväksi, lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäväksi ja siinä määrin psyykkisesti sairaaksi, että vaarannan tulevan aviopuolisoni ja hänen poikansa terveyden. Allekirjoittaneena oli nimimerkki ’sukulaiset ja tuttavat Turusta ja Raumalta’.
Kaarinan sosiaalitoimiston työntekijöille ei riittänyt huumeseulan negatiivinen tulos ja minua yli kymmen vuotta hoitaneen lääkärin lausunto, jossa todettiin lastensuojeluilmoituksen olevan täysin perätön. Heille ei myöskään riittänyt oikeusrekisterikeskuksen rikosrekisteri ote, josta yksiselitteisesti käy ilmi, ettei minulla ole mitään sellaista oikeudellista estettä ettenkö voisi toimia tai ryhtyä tehtävään johon kuuluu pysyväisluontoisesti ja olennaisesti työskentelyä alaikäisten parissa. He siis kumosivat TYKS:n laboratoriokokeen, erikoislääkärin lausunnon ja oikeusrekisterikeskuksen ilmoittamat tiedot. He eivät kertaakaan kysyneet minulta tai läheisiltäni mitään asiaa koskevaa. Heille ei riittänyt se, että kaikki ystäväni, tuttuni sekä sukulaiseni kielsivät olevansa ilmoituksen tekijöitä ja olivat kauhuissaan minusta esitetyistä perättömistä väitteistä. Sen sijaan luottaen jonkun häirintyneen ihmisen (ystävien, tuttavien ja sukulaisten Turusta ja Raumalta nimissä esiintyvän), nimettömänä tekemään julkeaan panetteluun he ilmoittivat, että ovat ryhtyneet pitkäaikaiseen selvitystyöhön siitä olenko lastensuojeluilmoituksessa esitetyn epäilyn kaltainen."
Löysässä hirressä koko loppuelämä
Heikkinen jatkaa: "Olen siis löysässä hirressä ilmeisesti loppuelämäni, samalla kun psyykkinen ja fyysinen turvallisuuteni on uhattuna merkittävällä tavalla sekä oikeusturvani on vaakalaudalla,,, Tämä tuntuu kuin olisin joutunut suoraan johonkin kafkamaiseen kauhuelokuvaan. Koska lahjan antajiksi oli merkitty myös Pirjon ystävät ja sukulaiset voitte varmasti ymmärtää millaista ’juhlatunnelmaa’ sain kokea. Uskon ystävieni ja sukulaisteni sekä myös Pirjon ystävien ja sukulaisten sanoihin ja vakuutuksiin siitä, ettei heillä ole mitään osuutta Kaarinan sosiaalitoimiston häälahjaan. Sen sijaan MLL:n valvojan pirullinen virnistys häissämme on yhtenä viitteenä siitä keitä tämän nimimerkin ’Ystävät, tuttavat ja sukulaiset Raumalta ja Turusta’ taakse kätkeytyy".
Heikkisen mukaan "perheistä tehdään lähes kymmenkertainen määrä lastensuojeluilmoituksia, joista valtaosa on täysin perättömiä. Perättömät lastensuojeluilmoitukset aiheuttavat suurta hätää ja pelkoa perheissä. On kymmeniä tuhansia kaltaisiani miehiä, joista tehdään lastensuojeluun perättömiä ilmiantoja. Kyseessä on siis laaja yhteiskunnallinen ongelma joka aiheuttaa suurta kärsimystä ja vahinkoa ja laaja perusturvaan ja oikeudelliseen suojaan liittyvä ongelma.
Perättömien lastensuojeluilmoitusten tekeminen ja niiden tutkinta aiheuttavat pahoinvointia. Ne aiheuttavat mm. monia vaikeita ihmissuhderiitoja ja ovat tärkeänä tekijänä perheiden hajoamisessa ja perheiden moniongelmaisuuden synnyssä sekä erilaisissa itsetuhokäyttäytymisen muodoissa. Niillä on myös suuri merkitys perheiden vanhempien ja lasten mielenterveysongelmien synnyssä ja syvenemisessä."
Noitakomission kiroukset ja taikasanat: lapsen etu
"Lastensuojelun noitakomission kirouksia ja taikasanoja on monen paksun kirjan edestä, niistä yleisimmin käytettyjä ovat 'lapsen etu' ja 'lastensuojelu'. Kun ryhtyy setvimään, mitä tällä jatkuvasti ja joka yhteydessä, myös kaikissa huostaanottotapauksissa käytetyllä taikasanalla 'lapsen etu' tarkoitetaan, siis mikä on sen määritelmä, havahdutaan huomaamaan, että määritelmä tämän sanan sisällöstä puuttuu tyystin. Kuitenkin tätä sanaa käytetään tiheään mm. lastensuojelua rajaavissa laeissa kuten lastensuojelulaissa ja sosiaalihuoltolaissa. Tämä 'lapsen etu'-käsitteen määrittelemättömyys ja epätarkkuus on aiheuttanut sen, että huostaanottotoiminnassa mukana olevat tahot ovat voineet käyttää tätä käsitettä haluamallaan tavalla oikeuttamaan ja 'pyhittämään' kaikki heidän toimensa, jotka usein loukkaavat perheiden ja lasten perusoikeuksia monin tavoin.
'Lapsen etu' on kuin noidan taikasana, jolla valhe kääntyy totuudeksi; räikeä lapsen ja hänen vanhempiensa perusoikeuksien loukkaaminen 'suureksi hyvyydeksi', ja väkivaltainen lapsen erottaminen äidistään ja isästään erinomaiseksi hyvyyden teoksi. Simsalabim 'lapsen etu' – ja näin voidaan lapsi riistää vanhemmiltaan, jotta huostaanottobisneksen edunsaajat saisivat haltuunsa lapsen, joka mahdollistaa heille heidän palkka- ja yritystulonsa sekä elinkeinonsa.
Koska lapsen edun selville saaminen edellyttää ennustamisen taitoa , on sanan määrittely vaikeaa , elleipä lähes mahdotonta. Noidilla ja profeetoilla toki on tällainen ennustamisen kyky. Tämä selittänee myös sen, miksi tämä 'lapsen etu'- käsite on niin epätarkka ja määrittelemätön. Koska tämä sana on luonteeltaan maaginen (mm. ennustamisen taitoa kysyvä) onkin ymmärrettävää, että sitä myös käytetään ikäänkuin taikasanana, simsalambim, 'lapsen etu'! Tämän taikasanan käyttö luontuu erinomaisesti huostaanottotoiminnan viranhaltioiden toimenkuvaan, jossa tärkeää on elinikäisten leimojen (lue kirousten) antaminen lapsille ja heidän vanhemmilleen. Mikä onkaan tehokkaampi kirouksen luonteinen leima kuin 'huostaanotettu lapsi' tai 'nainen jonka lapsi huostaanotettiin'."
Takaisin keskiajalle
"Jokainen meistä uskoo ja ajattelee, että keski-aika on kaukana satojen vuosien päässä menneisyydessä ja että Tylypahka on vain lapsille tarkoitettua satua. Kuitenkin keski-aika ja Tylypahka on verevänä ympärillämme, oikeiden sanojen ja käsitteiden sujuva hallinta ovat elämässä selvitymisen kannalta välttämätöntä. Sanojen mahti on yhä olemassa. Sanojen voima on olemassa. Käyttämällä sanoja ja lauseita oikein niille tarkoitetuissa yhteyksissä monet ovet aukeavat ja sulkeutuvat.
Lastensuojelua koskeva sanasto ja käsitteistö on kehittynyt vuosikymmeniä elleipä satoja vuosia sillä historiassa on aina ilmennyt rikkaiden ja varakkaiden tarve riistää köyhempien väestönosien vanhempien lapset. Tämän sanaston ovat kehittäneet yksinomaan huostaanottotoimintaa harjoittavat. Perheillä tai lapsilla ei ole ollut mitään mahdollisuutta vaikuttaa tämän sanaston ja käsitteistön syntyyn. Tästä syystä huostaanottotoimien kohteeksi joutuneet lapset ja heidän vanhempansa ovat olleet täysin suojattomassa asemassa. Huostaanottotoimintaa harjoittavilla on ollut täysin suvereeni asema, sillä nämä ovat kehittäneet kaikki ne sanat ja käsitteet, joiden puitteissa huostaanottotoimintaa harjoitetaan. Lisäksi he ovat kyenneet suojaamaan käyttämänsä sanaston täysin ylivoimaisilla yläkäsitteillä. Tälläinen yläkäsite on 'lastensuojelu'. Kun kaikki huostaanottotoiminta on 'lastensuojelua', kukaan ei voi asettua vastustamaan sitä. Sen, joka vastustaa 'lastensuojelua' on pakko olla järjetön pahantekijä.
Keskiajalla sen, joka vastusti kirkkoa, oli pakko olla demonisen pahan palveluksessa. Kukaan ei keskiajalla halunnut vastustaa kirkkoa ja jumalaa. Jos niin olisi tehnyt, olisi päätynyt roviolle. Lastensuojelun käsite ja sana takaavat huostaanottotoiminnan pyhityksen ja oikeutuksen. Samoin kuin keskiajalla kirkon vastustus oli merkki ihmisen demonisuudesta ja sielunvihollisen vallassa olemisesta, samoin lastensuojeluviranomaisten vastustaminen on merkki henkilön 'yhteistyökyvyttömyydestä' (lue pahanlaatuisesta kelvottomuudesta vanhempana), mikä oikeuttaa hänen lapsensa huostaanottamisen sekä yhteydenpitorajoitukset".
Huostaanotto edellyttää lapsen ja vanhempien leimaamista
"Pitkäaikainen huostaanotto edellyttää lapsen ja hänen vanhempiensa leimaamista siten, että pitkäaikaiselle huostaanotolle on perusteet. Vain tälle voi perustua yrityksen pitkäaikainen taloussuunnittelu ja mm. pitkäaikaisten lainojen ottaminen ja muu pääomarahoitus.
Sijaiskotiyrittäjän intressi on huostaanottojen jatkaminen ja huostaanotettujen lasten siteiden ja yhteydenpidon katkaiseminen biologisiin vanhempiinsa.
Huostaanottoyrityksissä on tietoisesti pyritty leimaamaan huostaanotetut lapset mahdollisimman moniongelmaisiksi ja vaikea-asteisesti psyykkisesti häiriintyneiksi, jotta on voitu perustella mahdollisimman korkeita hoitopäiväkorvauksia kunnilta. Näin siksi, että sijaiskotiyrittäjä on voinut laskuttaa kuntaa sitä enemmän mitä sairaammaksi ja vaikeahoitoisemmaksi he ovat voineet lapsen leimata!"
Huostaanotot siirrettävä käräjäoikeuteen
"Mikäli lastensuojelun monet puutteet, joista mm. sosiaali- ja terveysministeriön tuore raportti kertoo, halutaan korjata, on lastensuojelu uudistettava perustaltaan. Sen mielivaltaan perustuvat hallinnolliset periaatteet on muutettava vastamaan muun yhteiskunnan omaksumia oikeusperiaatteita! Näistä muutoksista välttämättömimpiä olisi se, että huostaanotoista päätettäisiin normaalin oikeusprossesin tavoin, jolloin perheillä ja lapsilla olisi täysi oikeussuoja. Nykyinen käytäntö pilkkaa oikeudenmukaisuutta ja laillisuutta. On kerrassaan käsittämätöntä että toimistopöytänsä takana vailla oikeustieteen opintoja oleva toimistotyöntekijä voi toimia samanaikaisesti sekä syyttäjänä ja tuomarina että tutkijana ja tuomion toimeenpanijana. On tyrmistyttävää, että hän voi käyttää päätöstensä perusteluina nimettöminä annettuja ilmiantoja, luuloja ja otaksumia sekä mielivaltaisia ennusteita. Tämä on oikeudenmukaisuuden irvikuva, johon on saatava muutos."
(tekstiotteet https://jormaheikkinen.files.wordpress.com/2016/10/kirjotuskokoelma1.pdf)
Lokakuun liike yhtyy Heikkisen vaatimukseen siirtää huostaanotot hallinto- oikeuksista käräjäoikeuksiin ja vahvistaa havainnon lastensuojelun rapautuneesta tiedonmuodostuksesta ja tosiseikkaselvittelyn puuttumisesta. Hukassa tuntuu olevan niin epistemologia, expertiisi kuin etiikka ja puuttumisen kohteet, kriteerit ja keinot valitaan työntekijöiden subjektiivisella mutu-tuntumalla.
Lastensuojelun yli- ja alireagointi, niin aiheettomat turhat kuin aiheelliset tekemättömät huostaanotot ovatkin saman ongelman: inkvisitioksi muuttuneen virkakoneiston ja puuttuvan tosiseikkaselvittelyn tulosta, sen eri ilmentymiä.
Kun sosiaalityöntekijä siirtyy jatkamaan puoskarointiaan ja tosiseikkaselvittelyyn perustumatonta rikkinäisen puhelimen efektiään hallinto- oikeuteen, josta niinikään puuttuu tosiseikkaselvittely, näytönarviointi, oikeudenmukainen oikeudenkäynti ja asiakkaiden kuuleminen, mahdollinen oikeusmurha on jo lähes valmis.
Niitä, jotka eivät ole vielä joutuneet oikeusmurhan kohteeksi, kehotamme palauttamaan paskapostin pikaisesti takaisin lähettäjille juristin avustuksella.