Mitä tapahtuu kun LAPE- tai STM:n Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- ohjelman valtiorahoituksella ( jossa kunnilla ei ole omavastuuosuutta) sosiaali/ terveydenhuollon yksikköön palkataan kansalaisten kaipaaman neurologin tai kotiapulaisen sijaan systeemiseen työskentelyyn ja kestävään kehitykseen koulutettu, traumainformoitu soteammattilainen?
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ala-alistu-eugeniikkaan-systeemisen-lastensuojelun-tutkintamalli-lumo-ja-syty-hankkeisiin
Keski-Suomen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tarkoituksena on " hallituksen ohjelmalle asettamien tavoitteiden mukaisesti kehittää Keski-Suomen hyvinvointialueelle laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta asiakas saa palvelunsa sujuvasti ja avun tarpeisiinsa."
Hankkeen aikana " mm. tavoitellaan ja toteutetaan ajatuksellista, toiminnallista ja viestinnällistä muutosta, varmistetaan palveluiden laatu ja vaikuttavuus ja yhtenäistetään ja parannetaan hajanainen järjestämisvastuu. Kehittämistyön keskiössä on hoitoa ja palvelua tarvitseva keskisuomalainen asukas, jolle tarjotaan " uusi matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin palvelu, jossa voit keskustella ammattilaisen kanssa arkeasi koskettavista asioista ilman ajanvarausta."
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/palvelupolkumallinnukset-vaarentavat-asiakaskokemuksia-ja-sepittelevat-valheellisia-onnistumistarinoita
Keski- Suomen kestävän kehityksen ohjelma vahvistaa ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista: lisää vaikuttavuutta ja kustannusvaikuttavuutta sekä ottaa käyttöön hoitoon pääsyä edistävät palvelumuotoillut digitaaliset innovaatiot.
Ohjelma kohdennetaan erityisesti haavoittuvassa ja heikossa asemassa oleviin asiakasryhmiin. Palveluita kehitetään palkkaamalla eri alan ammattilaisia suoraan asiakastyöhön, palvelemaan asiakkaita. "
www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/osallisuutta-vai-osallistumispetosta
Keskustelu auttaa aina ja vaikutukset arvioidaan aina vain itsearvioinnilla?
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- ohjelmaa mainostetaan asiakkaille mm. näin: "Keskustelu auttaa aina. Kun puhut mieltä kuormittavista asioista, kun kerrot mitä tunnet ja ajattelet, pystyt paremmin ymmärtämään ja käsittelemään tuntemuksiasi ja ajatuksiasi. Puhuminen ja toisen kanssa keskustelu auttaa selkeyttämään ajatuksia.Mikään asia ei ole niin pieni, ettei siitä voisi tulla keskustelemaan.
Jos pohdit, olisiko sinun hyvä puhua ammattilaisen kanssa, ota rohkeasti yhteyttä."
KestäväKS- hankesuunnitelman mukaan "hankkeen tulosten ja vaikutusten arvioinnissa keskeisessä roolissa on itsearviointi, jolla seurataan hankkeen etenemistä ja vaikutuksia suhteessa tavoitteisiin. "
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tunnista-lastensuojelun-riskiammattilainen
Sekä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus että KestäväKS- hanke perustuvat systeemiseen työotteeseen.
Systeemikeskeinen lähestymistapa on yhdistelmä uskontoa ja ideologiaa
Systeemikeskeinen lähestymistapa perustuu uskonnoksi kutsuttuun psykoanalyysiin ( mm. Frank Sulloway, Fred Frankel, Richard Webster) ja ideologiaksi väitettyyn systeemiteoriaan( Robert Lilienfeld). Myös “suhdeperustaisuuden” ja "psykososiaalisen" takaa löytyy psykoanalyyttinen teoria (Granfelt 1993, 177; Howe 1998, 47; Ruch 2005, 114; Toikko 2009, 274).
Systeemisessä työotteessa yksilön oirehtimisen uskotaan johtuvan lapsuudenperheen oletetusti kaksoissidoksellisista vuorovaikutussuhteista ja hyvinvoinnin tukemisen uskotaan vaativan sosiaali-, terveys- ja sivistystoimen ammattilaisilta monialaista/ moniammatillista yhteistyötä, jota ohjaavat hätiköidyt asiantuntijakeskeiset ratkaisut ( ratkaisukeskeisyys) , kunkin asiantuntijan keskittyminen omiin tuntemuksiinsa ( huoli, reflektiivisyys) ja fabrikoidut kirjaukset (asiantuntijanarratiivit). Kansalaisten rakenteellisesti tuotetun pahoinvoinnin uskotaan korjaantuvan asiantuntijasuhteissa ja asiantuntijapuheella( dialogisuus) . “Jos niska on kipeä, ratkaisu voi löytyä varpaasta.”
Puheen rakentumiseen ja narratiiveihin keskittyminen johtaa usein ihmisten kokemusten vähättelemiseen ja harhaiseen uskoon, että asiakaslähtöisyys , osallisuus ja tuki rakentuu siten, että asiantuntijat puhuvat ja kirjoittavat niistä.
Systeemi -ajattelijoilla onkin erityinen heikkous määritelmiin, käsitteellisyyksiin ja ohjelmallisiin lausumiin, jotka kaikki ovat luonteeltaan epämääräisen hyväuskoisia ja moralisoivia, ilman konkreettista tai tieteellistä sisältöä. Narraatioiden tarkoituksena näyttää olevan hämätä lukijaa uskomaan, että teksti on todella sofistikoituneen tieteellistä, vaikka todellisuudessa sisältö on mitä sattuu.
https://netn.fi/fi/artikkeli/alan-sokal-kvanttigravitaaion-hermeneutiikka-ja-postmoderni
Kuinka moni näistä itse hyvää palkkaa ja työterveydenhuoltoa veronmaksajien rahoilla nauttivista toisia kansalaisia haavoittuviin asemiin ohjaavista systeemiasiantuntijoista ja ammattisyrjäyttäjistä tiedostaa ja ottaa vastuun siitä, että köyhältä ( varsinkin työelämästä syrjäytetyltä köyhältä) vaaditaan usein pseudopalvelujen saamisen ehtona luopumista paitsi perus- ja ihmisoikeuksista, myös omaisuudesta ja lapsista?
www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ymparistososiaalityosta-puuttuu-fyysinen-ymparisto-tyo-ja-etiikka
Esimerkkitapaus " kokonaiskestävästä kommunikaatiosta " matalalla kynnyksellä
Seuraava dramatisoitu esimerkkikeskustelu on koostettu todellisista keskusteluista ja viesteistä Keski- Suomen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- ohjelmassa ja terapiapalveluissa.
Ammattilainen: Onko lapsia, omaisuutta, autoa?
Asiakas: Vain tämä pieni huonokuntoinen yksiö, jossa asun ja jota minulla ei ole varaa remontoida. Onhan tämä keskustelu luottamuksellinen?
Ammattilainen: Meillä on salassapitovelvollisuus. Mitä jos myisit asunnon pois ja hankkisit rahoilla ammattiapua itsellesi?
Asiakas: Myisin kotini ja jättäytyisin taivasalle? Tämän hinnalla en saisi uutta kotia mistään.
( Jos kansalaisella on lapsia ehdotetaan usein heidän sijoittamistaan ja jos auto, sen myyntiä ilman minkäänlaisia takuita siitä, että luvattua apua kuitenkaan järjestyisi.)
Ammattilainen: Kutsunko koolle moniammatillisen työryhmän?
Asiakas: Älä. Haluan vain jutella koska minusta tuntuu, että olen umpikujassa enkä saa apua mistään. Ja pyydän, ettet kirjaa mihinkään, että minulla on tämä pieni yksiö. Pelkään, että minut pakotetaan myymään kotini avun ehtona.
Keskustelun jälkeen asiakas ei saa enää uutta aikaa.
Asiakas: Hei. Ilmoitit viestissäsi , ettei sinulle saa enää aikoja. Tiesitkö , että jouduin odottamaan kuukausia ja soittamaan monta puhelua saadakseni sinun matalan kynnyksen palveluusi sen ensimmäisenkin ajan? Ja nyt olet vastoin tietoani ja tahtoani kirjannut papereihini pääasiana, että asiakkaalla on aggressiivisuutta ja omaisuutta, jota hän kieltäytyy myymästä.
Ammattilainen: Minulle jäi tapaamisestasi turvaton olo.
Asiakas: Hetkinen, minä kerroin omasta elämästäni ja kohtelustani palvelujärjestelmässä ja sinulle tuli turvaton olo?
Ammattilainen: Niin.
Asiakas: Olet kuitenkin itse hakeutunut auttamisalalle, pyydät mainoksissa asiakkaita vastaanotollesi juttelemaan mistä tahansa, sinulle on maksettu kallis koulutus ja sinulle maksetaan tästä työstä palkkaa monta tonnia kuussa.
Ammattilainen: Vastuisiin nähden palkka on huono.
Asiakas: Mihin vastuisiin? Palkkasi on yli kymmenkertainen verrattuna minun kuukausituloihini. Sinulla on myös mahdollisuus ilmaiseen lisäkouluttautumiseen, työpsykologiin ja työnohjaukseen. Lisäksi olet terve.
Ammattilainen: Sinä pelotit minua. Puhuit aggressiivisesti.
Asiakas: Sinua siis pelottaa se, että kerroin miltä niin kutsuttu auttamisesi minusta tuntuu. Voisiko olla, että olet väärällä alalla?
Ammattilainen: Minä olen oman alani erityisosaaja.
Asiakas: Minua loukkasi myös se, mitä kirjoitit minusta asiakaspapereihin. Tekstissäsi oli useita virheitä ja suoranaisia valheita.
Ammattilainen: Se teksti oli tarkoitettu toisille ammattilaisille, ei sinun luettavaksesi.
Asiakas: Ymmärrätkö , että Suomen lain esim. hallintolain, sosiaalihuollon asiakaslain ja potilaslain velvoitteet koskevat myös sinua?
Ammattilainen: Minä olen ammattilainen. Meillä on oikeus käyttää omaa harkintavaltaa.
Asiakas: Mutta ei valehdella. Voisitko omaloitteisesti korjata tekemäsi virheelliset merkinnät ?
Ammattilainen: Minulla ei ole nyt enempää aikaa. Harkitsen ehdotustasi ja soitan sinulle myöhemmin.
Neuvoteltuaan esinaisensa kanssa ammattilainen päättää soveltaa kukipaso( kuuntele, kiitä, pahoittele, sovi jotakin) -tekniikkaa.
Ammattilainen: Hei. Kiitos palautteestasi ja pahoittelut. Tarkemmin harkittuani tulin siihen tulokseen, että olet oikeassa. Sovitaan, että korjaan merkinnät.
Asiakas: Korjaathan varmasti? Kai tajuat, että väärät merkintäsi eväävät minulta hoidon, jota tarvitsen? Näiden merkintöjen oikaisu erikseen jokaisen uuden ammattilaisen kanssa tulee aiheuttamaan minulle valtavasti lisätyötä, jota en jaksaisi näin sairaana.
Ammattilainen: Korjaan, korjaan. Minä olen täällä sinua varten.
Viikot kuluvat ja viimein asiakkaalle tulee viesti ammattilaiselta.
"Hei, en ole enää mukana sinun tapauksessasi. Voit anoa rekisterimerkintöjen korjaamista johtavalta sosiaalityöntekijältä/ ylilääkäriltä. "
Matalan kynnyksen marginalisaatiota?
Sinikka Törmän mukaan matalan kynnyksen käsitteestä on tullut retorinen iskulause, jota käytetään mielellään ja kritiikittömästi. Tutkimuksessaan Törmä huomasi etteivät palvelut ja tarpeet kohdanneet. Hoitojärjestelmällä oli vaikeuksia sovittaa asiakkaita hoitopalveluihinsa ja asiakkaiden tuntema valvonnan pelko oli merkittävä syy palvelujen välttelemiseen.
Törmä huomasi, että palvelumallin suunnitteleminen matalakynnyksiseksi ja palvelun nimittäminen matalan kynnyksen palveluksi ei takaa asiakkaiden tavoittamista tai tarpeisiin vastaamista, jos toteutuksessa ei osata ottaa huomioon asiakkaiden yhteiskunnallista todellisuutta.
Törmän mukaan käsitteen vakiintunut ja yleisesti hyväksytty käyttö saattaa merkitä myös sitä, että tietyt paljon apua tarvitsevat ihmiset halutaan nähdä erilliskysymyksenä, marginaaliryhmänä. Tietyt ryhmät siis määritellään ulos normaalista marginaalisiksi, erityisen matalan kynnyksen järjestelmän asiakkaiksi.
Matalan kynnyksen käsitteen käyttö ja tarve retoristen metaforien viljelemiseen kertoo Törmän mielestä oireellisesti olemassa olevan hoitojärjestelmän sopeutumattomuudesta yhteiskunnassa ilmeneviin tarpeisiin. Matalan kynnyksen metaforaa tarvitaan niin kauan, kun palvelut eivät ole kaikille saavutettavia ja vallitsevien tarpeiden pohjalta syntyneitä. (Janus vol 17(2) 2009, 164-169 ).
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/armotonta-sopeuttamista
Traumainformoitu työote käytännössä
Yksinkertaisimmillaan traumainformoitu työote tarkoittaa traumatisoivien elämänkokemusten etsimistä yksinomaan lapsuudenperheestä , uskoa psykoanalyysin virheellisiksi osoitettuihin teorioihin esim. kiintymyssuhdeteoriaan ja erilaisten traumaterapeuttisiksi kutsuttujen menetelmien ja palvelujen kritiikitöntä markkinointia.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/varoitus-traumaterapiasta
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln-blogi/sosiaalityonpsykiatrian-palvelujarjestelmia-ei-tehty-asiakkaille-vaan-mm-keskiluokkaisten-rouvien-paistattelupaikaksi
Traumaterapian keskeisenä lähtökohtana ja sisältönä on ( terapeutin) turvan tunteen vaaliminen ja vahvistaminen.
Traumainformoitu ympäristö tarkoittaa, että terapeutti kokee toimintaympäristönsä fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliseksi (Sarvela, 2020b, 13).
Traumaterapian tavoitteena on tukea asiakkaan valmiutta vastaanottaa ja kuluttaa maksimaalisesti erilaisia valvomattomia pseudopalveluita, joiden markkinointiin ja joiden puutteiden salaamiseen terapeutilla/traumaosaajalla itsellään on usein välitön taloudellinen intressi.
Traumaterapiassa onkin tullut tavaksi estää asiakasta muistelemasta, puhumasta ja analysoimasta traumaansa ja jättää tämä yksin havaintoineen, muistoineen ja tunteineen.
Näin traumaterapeutti väittää vaalivansa turvan tunnetta tai "turvallista tilaa" ja ehkäisevänsä "uudelleentraumatisoitumista". Todellisuudessa kyse on siitä, että terapeutti ei halua kuulla / ahdistuu asiakkaan kokemuksista, etenkin jos koettu trauma/ väkivalta liittyy terapeutin edustaman ammattikunnan , yhteisön tai kollegojen toimintaan.
Asiakkaan itseilmaisun ja osallisuuden ehkäisyä kutsutaan traumaterapiassa siis "sijaistraumatisoitumisen tai uudelleentraumatisoitumisen ehkäisyksi" .
Jos asiakas haluaa pohtia traumaansa , erityisesti sen rakenteellisia ja systeemisiä yhteyksiä esim. palvelujärjestelmän toimintalogiikkaa terapeutti yrittää saada hänet ”vaihtamaan kanavaa” traumaterapeutille ja tämän korruptioyhteisölle mieluisiin myönteisiin, rakentaviin ajatuksiin ja toimintaan.
Terapeutin kiitosten ja kannustavan palautteen tarkoitus on asiakkaan " kielteisen" ( = kriittisen) ajattelun vähentäminen ja eliminointi kukipasotekniikan mukaisesti.
Asiakkaan tilanteen "vakauttaminen" puolestaan tarkoittaa sitä, että asiakasta pyritään pitämään vuosikaudet väkisin jonkin sosiaalipalvelun, yleensä sijaishuollon asiakkaana- keskimäärin katastrofaalisin seurauksin, joista ei tule vastuu- ja korvausvelvoitteita katastrofin aiheuttajille.
Tapausesimerkissä kuvattua asiakkaan nöyryytystä ja heitteillejättöä puolestaan kutsutaan "osaamiseksi" ja se merkitään CV:n "työkokemukseksi". Toistuva, useiden asiakkaiden nöyryytys ja heitteillejättö on " pitkäaikainen kokemus asiakas- ja terapiatyöstä", josta seuraa jo virka "asiantuntijana", "kehittäjänä", "kouluttajana" tai "erityisosaajana" .
Näiden "osaajien" muodostama uhka ei rajoitu vain sosiaali- ja terveyspalveluihin vaan myös järjestötyöhön, hallinto- oikeuteen, puoluepoliittiseen työhön ja lainsäädäntö- ja kehittämistyöhön, joissa ammattilaisten ja järjestelmän ideologisen ja taloudellisen korruption aiheuttamien ongelmien kuvitellaan ratkeavan lisärahoituksella ja ammattilaisten vallan- ja reviirinlaajennuksilla.
Jos nämä erityisosaajat joutuvat valvontaviranomaisten haaviin virkarikoksistaan, he väistävät vastuuvelvoitteensa siirtymällä heti palkalliselle sairaslomalle "uupumuksen" tai " kaoottisten asiakkaiden" johdosta ja hakeutuvat terapeuttisten toipumisyhteisöjen jäseniksi , joissa jatkavat vaientamispyrkimyksiä palvelujärjestelmäpuutteista.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/viranomainen-saa-rikoksistaan-sairaslomaa
Mikäli sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän traumatisoima ex- asiakas pyytää, että edes toipumisyhteisössä ei harrastettaisi kritiikitöntä palvelujärjestelmälobbausta ja pseudopalvelumarkkinointia, osaajat valittavat heti, että "kommunikaatio kanssasi ei tunnu turvalliselta" ja pyrkivät ghostaamaan hänet/ erottamaan terapeuttisesta yhteisöstä.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mielenterveysjarjestot-lastensuojelun-korruptiokumppaneina
Oman korruptioyhteisön rikosten paljastuminen aiheuttaa turvattomuuden tunnetta?
Sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmän ideologinen ja taloudellinen korruptio vaikuttaa siis yhteiskunnan kaikilla tasoilla murskaten kansalaisten luottamuksen palvelujärjestelmän lisäksi myös järjestöihin, puoluepolitiikkaan, yliopistotutkimukseen ja oikeusvaltioon.
Miksi sosiaali- ja terveyspalveluihin on juntattu THL:n, STM:n ja STEA:n rahoituksella sekä lähes kaikkien puolueiden suosiollisella avustuksella "juridisoitumiskehitystä" vastustava, valvomaton ja virheellisiin psykoanalyyttisiin teorioihin uskova yksityinen terapia- ja sijaishuoltobisnes ja kunnalliset viranhaltijat valjastettu sen asiakashankkijoiksi ?
Miksi sotealojen asiakaspalveluun päästetään wanna be- osaajia, joille pelkkä asiakkaan kokemus , eriävä mielipide , pyyntö lain noudattamisesta tai lakisääteisiin palveluihin pääsystä aiheuttaa rankaisuhalua herättävän "turvattomuuden tunteen"?
Pitäisikö myös asiakkaille alkaa järjestää ideologisesta ja taloudellisesta korruptiosta ja rankaisuhaluisista paremmin- ja puolestatietäjistä vapaita turvallisia tiloja?
Miksi Keski- Suomessa sekä lastensuojelu- että mielenterveystoimijat ovat valinneet toimintapolitiikakseen huomion siirtämisen pois asiakkaiden ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisesta "traumatietoisuuteen", “palvelujärjestelmäkehittämiseen “ ( esim. systeeminen lastensuojelumalli) , epämääräiseen "ongelmien ennaltaehkäisyyn" (= epäeettiset arvioinnit ja seulaukset) ja “ennakkoluulojen hälventämiseen”(=sosiaalisen raportoinnin estäminen) tarjotuista pseudopalveluista?
Juuri tämän linjauksen takia sen paremmin lastensuojelu- kuin mielenterveyshankkeet eivät ole saavuttaneet tavoitteitaan avokätisestä rahoituksesta huolimatta.
Pahan perimän opista tuli traumaterapiaa, jossa hoidetaankin ammattilaisten ahdistusta ja pelkoja
Sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksiä, tapaamisia ja tulkintoja ohjaa nykyisin traumainformoitujen ammattilaisten ahdistus. Tarvitaan ja vaaditaan tietty vauhti ja “sietoikkuna” jotta ammattilaiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tietoisuustaidot-lastensuojelussa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelujarjestot-ja-sosiaalialan-oppilaitokset-sijaishuollon-kasvattamisen-ja-yksityistamisen-airueina
Kansalaisten kertomukset palvelujärjestelmän toiminnasta ja seurauksista määritellään psykoanalyysista ammentavassa traumaterapiassa lapsuudenkodin oletettujen traumojen aiheuttamaksi "aggressiivisuudeksi" tai "palveluvastaisuudeksi", jota pyritään “hoitamaan”.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/osallisuutta-vai-osallistumispetosta
Kansalaisen traumatisoineen palvelujärjestelmän korjaamisen sijaan aletaankin korjata kansalaista "positiivisemmaksi", jotta tälle olisi helpompi kaupitella lisää traumatisoivia ja syrjäyttäviä "palveluja." Ihanneasiakkaaksi muodostuu Pollyanna, jolla on kyky nähdä vain asioiden positiivinen puoli ja jolle pyritään luomaan ikuisen kuntoutujan identiteetti ja ura.
Työskentelyn kohteeksi otetaan asiakkaan käytös ja menneisyyden oletetut lapsuustraumat nykyisyydessä konkretisoituvan rakenteellisen väkivallan, järjestelmäpuutteiden ja asiantuntijoiden mielivallan sijaan.
Kun toisten hädällä tehdään rahaa, ei ole kannustinta vähentää hätää vaan lisätä sitä, jotta voidaan ansaita enemmän rahaa.
Eettisinä vartijoina toimivien kokemusasiantuntijoiden ja toimittajien pitäisikin suojella muita ihmisiä, erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaita terapeuttiselta vallalta; toimimattomilta pseudopalveluilta ja sosiaalityön ristiretkeläisiltä, korruptoituneilta asiantuntijoilta jotka hoitavat itseään ja/tai ajavat taustayhteisönsä/yrityksensä agendaa ja ideologiaa asiantuntijaroolinsa ja työtehtäviensä esim. asiakastyön ja tutkimustoiminnan kautta.
Tue kansalaisia ja perheitä.
Ajattele ennenkuin lahjoitat/ äänestät!
Suojele elämää- Äänestä sosiaali- ja terveydenhuollosta riistobisneksen ja ihmisoikeusongelman tehneet välistävetäjät ulos!
Välistävetäjän tunnistaa ammattinimikkeestä, joka on usein asiantuntija, erityisasiantuntija, konsultti, koordinaattori, kehittäjä, kouluttaja, kuntoutusyksikön johtaja, lastensuojelun erityisosaaja, psykiatrinen erityissairaanhoitaja, erityissosiaalityöntekijä , terapeutti tai toimitusjohtaja.
#Tulevaisuudensosiaali- ja terveyskeskus #Keski-SuomenTulevaisuudensosiaali-jaterveyskeskus #Keski-Suomenkestävänkehityksenohjelma #Kestäväkehitys #Traumainformoitutyöotekritiikki #matalankynnyksenpalvelu #walk-interapia #sote-uudistus #kompassi #THL#STM #STEA
#traumaterapia #traumaterapiakritiikki #traumainformoitusote #ACE-ideologia #traumaterapiavaroitus #traumaterapiapuoskarointi #polyvagaaliteoriakritiikki #Polyvagaltheorycriticism #traumaterapiakeskus #systeeminenlastensuojelumallikritiikki #LUMO #Syty #systeeminenriskiarviointi #Hackneynmalli #SirkkaKonu #FinlandrapedHackneymodel #FinnishHackneymodel #HowtofakeHackneymodel #FinnishHackneyincreasedplacements #HackneyhypeinFinland #toimintahäiriöinen perhe #systeeminen perheteoria, #perhedynamiikka #perhejärjestelmä#psykososiaalinentuki #osallisuuspuhe #osallistumispetos #lastensuojelu #Talentia #Socca #Socom #Picassos #KOSKE #VASSO #VERSO #Kuntaliitto #avauksiataloussosiaalityöstä #SosnetBotnia #PROSOS #STEA #THL #kaltoinkohteluntunnistusohjeet #HOTUS #naksahdus
#CorruptioninFinnishFamilyTherapy #EHYT ry #FinnishAssociationforSubstanceAbuse Preventioncriticism#Föreningenförförebyggande rusmedelsarbetekritik #SOSTE#SOSTE Finlandssocialochhälsarfkritik #SOSTEFinnishFederationforSocialAffairsandHealtcriticism #MTKL #The FinnishCentralAssociationforMentalHealthcriticism #CentralförbundetförMentalHälsakritik #MIELIry #MIELIMentalHealthFinlandcriticism #MIELIPsykiskHälsaFinlandkritik #Suomen Psykologiliitto #Suomen Lääkäriliitto #Suomen Psykiatriyhdistys
Keski- Suomen LAPE- yhteistyöryhmän jäsenet:
https://innokyla.fi/sites/default/files/2021-03/LAPE-yhteisty%C3%B6ryhm%C3%A4%20Keski-Suomi%20j%C3%A4senet%202021.pdf
Lue myös:
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelututkimukset-sijaishuollon-ja-sosiaalityontekijoiden-edunvalvontana-tunnista-pseudotutkimus
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/laaketieteen-ja-sosiaalityon-moraalinen-ristiretki-vastoinkaymiset-sairauksina-ja-sairaudet-moraalisina-epaonnistumisina
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-asiakirjat-osa-5-miten-tunnistaa-fabrikointi
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/puhejudoa-epakohtien-korjaamisen-sijaan
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaali-ja-terveydenhuollon-asiakaskirjaukset-ovat-usein-kuoleman-teksteja-joilla-oikeutetaan-kaltoinkohtelu-ja-salataan-virheet
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ala-alistu-eugeniikkaan-systeemisen-lastensuojelun-tutkintamalli-lumo-ja-syty-hankkeisiin
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/varoitus-traumaterapiasta
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mielenterveysjarjestot-lastensuojelun-korruptiokumppaneina
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ace-kuinka-psykoanalyyttisella-traumapuoskaroinnilla-tehdaan-rahaa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ace-ja-traumainformoitu-sote-ongelmana-valheelliset-vaittamat-ja-koyhien-demoralisointi
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ymparistososiaalityosta-puuttuu-fyysinen-ymparisto-tyo-ja-etiikka
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaalityontekija-syyttaa-alaansa-laittomuuksista
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/neoeugeniikka-vahvistuu-taloussosiaalityossa-koyhien-talousvaikeuksista-pyritaan-tekemaan-mielenterveyden-hairio
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/kurkistus-lastensuojelun-ja-perheterapian-kaksoissidoksiin-osa1
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaalialan-ammattilaisten-salattu-ja-hapeallinen-kokemusasiantuntijuus
http://www.lokakuunliike.com/myyraumln-blogi/sosiaalityon-sairastunut-ammatillisuusihanne
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/systeeminen-lastensuojelumalli-ja-riskiarviointi-on-oikeusturvariski
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/systeeminen-lastensuojelumalli-ei-lisannyt-lastensuojelun-vaikuttavuutta
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vihapuhe-sosiaalityossa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mita-on-onnistuminen-lastensuojelussa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mita-mielta-on-lastensuojelun-ammatillisuudessa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaalityon-tutkimus-tarvitsee-huostaanottoa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelujarjestot-ja-sosiaalialan-oppilaitokset-sijaishuollon-kasvattamisen-ja-yksityistamisen-airueina