Diakonia-, ruoka- ja oppimateriaali-avun ehtona olevan sosiaalitoimen asiakkuuden ja toimeentulotuen ulkopuolelle putoavat käytännössä kaikki lastensuojelua pelkäävät, pienituloiset työssäkäyvät ja pienyrittäjät, lomautetut, ne, jotka omistavat jotakin vaikkapa auton ja ne, joilla on lainanottovelvollisuus elämiseen esim. opiskelijaperheet.
Näihin ryhmiin kuuluvien kuukausitulot usein oikeuttaisivat toimeentulotukeen mutta he eivät sitä saa ( aiemmat tulot, omaisuutta, kesätöissä käyviä tai lapsilisää saavia lapsia) tai tukea ei kannata hakea, koska se tuottaa lastensuojeluilmoituksen.
Ainakin diakoniatyössä tulisi lopettaa ilmiantojen teko lastensuojeluun toimeentulovaikeuksista ja sosiaalitoimen asiakkuuden ja toimeentulotukihakemuksen vaatiminen tuen ehtona. Lastensuojelujärjestöjen ja diakonian ruoka-avun ehtona toimivan toimeentulotuen saaminen kun on tehty vaikeaksi ellei mahdottomaksi kaikille mielenterveysongelmien kanssa tuskaileville ja niille, jotka ovat joskus edes yrittäneet omaehtoista selviytymistä, opiskelua, työntekoa tai yrittämistä.
Myös ruoka- avun hakijoiden rekisteröiminen on epäeettistä ja turhaa. Ruoka-apua jonottamaan tuskin tulee sellainen, joka ei sitä aidosti tarvitsisi.
PeLa:n ja pullopanttifirma Parpa Oy:n yhteistyön tavoitteena oli kerätä vuoden 2016 aikana kaksi miljoonaa euroa järjestön Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Iltalehden mukaan panttiarpajaisilla on kerätty Pelastakaa Lapset ry:n nimissä vuosina 2015-2017 aikana yhteensä 1,1 miljoonaa euroa, josta vain 139 000 euroa - 12,5 prosenttia - on mennyt avustuskohteelle.
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pelastakaa-lapset-ryn-varainhankinta-pulloarpajaishuijauksesta-paperikasseihin
Älä osallistu sähköyhtiö Carunan kasvojenpesuun Pelastakaa Lapset ry:n avulla
Ironista ja irvokasta on, että juuri pienituloisille perheille ylisuurilla sähkönsiirtomaksuillaan maksuvaikeuksia aiheuttava sähkönjakeluyhtiö Caruna osallistuu Pelastakaa Lasten ruokaa ja tukea-kampanjaan. Vuosituhannen emämunaus ja Suomen historian suurimpiin kuuluva taloudellinen puhallus tapahtui kun valtioenemmistöinen Fortum myi sähkönjakeluverkkonsa Carunalle Pekka Haaviston suosiolla. Monopoliaseman hyväksikäyttö kävi pian ilmi, kun Caruna teki roimat hinnankorotukset sähkön siirtohintoihin. Lisäksi on käynyt ilmi, että yritys kiertää veroja käyttäen hyväkseen verotuksen porsaanreikiä. Suomi menetti pelkästään vuonna 2017 sähköyhtiö Carunan verokikkailun takia noin 12 miljoonaa euroa verotuloja. Yhteensä menetykset ovat yli 70 miljoonaa. Saman summan veronmaksajat maksavat PeLa:lle ja SOS-lapsikylälle noin 70 lapsen laitoshuostaanotosta.
Nyt pienituloiset, tuhansia euroja verohuijari Carunalle maksaneet perheet voivat käydä ikäänkuin hyvitykseksi hakemassa yhtiön maksaman 70 euron ruokalahjakortin Pelastakaa Lapset ry:stä- sillä ehdolla, että alistuvat lastensuojelun asiakkaiksi, joista moni päätyy tuottamaan keskimäärin 7 vuotta kestävän huostaanottonsa aikana usein lastensuojelujärjestön ylläpitämälle lastensuojelulaitokselleen vähintään 700 000 euroa/lapsi -ilman tulosvastuuta.
Pelastakaa Lapset -yhdistykset ovat mainostaneet näyttävästi jakavansa ruoka-apua suoraan perheille mutta todellisuudessa ruokalahjakortit jaetaan paikallisten yhteistyökumppanien, esimerkiksi sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön kautta.
Tukea ei voi hakea suoraan järjestöltä vaan täytyy olla ensin diakonian tai sosiaalitoimen asiakas. Sosiaalityöntekijä ja diakoni päättää kuka saa apua ja avun ehtona vaaditaan yleensä sosiaalitoimen asiakkuus, jota suurin osa pienituloisista perheistä pelkää.
Avun hakeminen sosiaalitoimesta tai diakoniatyöstä tarkoittaa henkilö- ja osoitetietojen antamista ja tuottaa usein joko ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta tai lastensuojeluilmoituksen ja - asiakkuuden.
Lastensuojelujärjestöt ovat huono osoite myöskin vähävaraisten lasten oppimateriaalituen saamiseen.
Pelastakaa Lasten Eväitä elämälle- oppimateriaalituki oli loppu tietyiltä alueyhdistyksiltä tältä keväältä.
Monet PeLa:n paikallisyhdistykset edellyttävät oppimateriaalituen ehtona sosiaalitoimiston asiakkuutta ja toimeentulotukihakemusta, josta taas voi seurata lastensuojeluilmoitus.
Helsingin PeLa vaatii oppimateriaalituen hakemuksessaan hakemuksen liitteeksi Helsingin kaupungin ehkäisevän tai täydentävän toimeentulotukipäätöksen eli sosiaalitoimen asiakkuuden.
Suomalaisessa mediassa lastensuojelujärjestöillä tuntuu olevan diplomaattinen koskemattomuus.
Australiassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa media on aiheellisesti arvostellut Pelastakaa Lapset ry:n politiikkaohjelmien tarvetta hakea hyväksyntää yrityslahjoittajilta ja energiayhtiöiltä, järjestön yhteistyötä lääkejätti GlaxoSmithKlinen kanssa rokotteiden ja lääkkeiden tarjoamiseksi vauvoille ja lapsille, järjestön lahjoitusvarojen käyttöä työntekijöiden ylelliseen elämään ja johdon sukulaisten suosimista toimeksiannoissa, järjestön miespuolisten työntekijöiden harjoittamaa seksuaalista häirintää, järjestön avustustyöntekijöiden harjoittamaa avustettavien seksuaalista hyväksikäyttöä, Tony Blairille myönnettyä tunnustusta, järjestön varainhankinnan sosiaalipornoistumista ja järjestön tuottamaa disinformaatiota.
SOS- lapsikylän ruoka-apu menee lastensuojelun kautta
Myös SOS-lapsikylä kerjää yksityisiltä lahjoituksia väittämällä, että "lahjoituksellasi annat vähävaraisille ja kriisiytyneille perheille ruokapaketteja".
SOS- lapsikylän ruokapaketteja ei jaeta suoraan perheille vaan ne menevät lastensuojeluun ja diakoniaan, josta työntekijät jakavat ne valitsemilleen perheille.
Eli lastensuojelujärjestöjen ruoka-apua et saa vaikka olisit kuinka vähävarainen mutta et sosiaalitoimen asiakas.
Lastensuojelujärjestöjen jakamat avustukset ovat pieniä ja ne kerätään tietämättömiltä kansalaisilta. Kumpikaan järjestö ei ole lahjoittanut omistaan edes yhden lapsen huostaanotosta laitoksessaan keskimäärin rahastamaansa summaa.
Pysyviä huostaanottoja ja pakkoadoptioita lastensuojelukeinoiksi lobbaavat lastensuojelujärjestöt pyrkivät kampanjoillaan lastensuojelun asiakashankintaan tai laastaroimaan itse aiheuttamiaan ongelmia: lasten ja vanhempien köyhtymistä, sairastumista ja syrjäytymistä tutkimattomien ja valvomattomien lastensuojeluprosessien ja perheiden hajottamisen seurauksena.
Jos haluat oikeasti tukea köyhiä perheitä, anna heille ilman mitään väliportaita ruokakassi tai ruokalahjakortti suoraan käteen tai anna heidän lapsilleen omien lastesi käytetyt koulukirjat.
Lastensuojeluun sidoksissa olevien tahojen kautta annettu raha- tai ruoka-apulahjoitus ei tavoita kaikkein köyhimpiä ja puutteenalaisimpia perheitä, sillä heillä on jo yleensä kokemus lastensuojelusta, jota he pyrkivät välttämään kaikin tavoin.
Myös diakonia edellyttää sosiaalitoimiston asiakkuutta
Diakoniatyö voi tilanteen vaatiessa myöntää pienimuotoista taloudellista apua henkilölle, jota on kohdannut odottamaton taloudellinen kriisi. Avustaminen on kertaluontoista ja tuki annetaan esim. osto-osoituksena ja ruokalahjakorttina, ei käteisenä tai hakijan tilille.
Viikin kirkon sivuilla kerrotaan, että "jokaista avustusta harkitaan tapauskohtaisesti ja otetaan huomioon yksilöllinen elämäntilanne. Ensin selvitetään apua hakevan mahdollisuudet saada yhteiskunnan apua. Avun hakijalta pyydetään tarvittaessa suostumus siihen, että työntekijä saa ottaa yhteyttä avustuksen myöntämisen kannalta tarpeellisiin tahoihin, esim. sosiaalitoimeen."
Hakijalta vaaditaan henkilöllisyystodistus, kaikki tulo- ja menotiedot, tiedot veloista ja viimeisin toimeentulotukipäätös (jos on).
Jyväskylässä pelkän ruokakassin saaminen edellyttää henkilötietojen antamista.
Jyväskylän diakoniasta kerrotaan, että EU-ruokapankkiseteleitä kirjoitetaan myös Jyväskylän ruokapankissa (Kyllikinkatu 2-4) ruuan jakoaikoina, jos sinulla on mukana voimassa oleva toimeentulotukipäätös. Myös diakonityöntekijä kertoo, että toimeentulotukipäätös kannattaa ainakin olla mukana diakonityöntekijän vastaanotolle tultaessa.
Joensuun diakonia muistuttaa, että "Seurakunnan myöntämä tuki on aina tilapäistä, kertaluonteista ja viimesijaista" ja "Mikäli vaikea taloudellinen tilanne on jatkunut pitkään, on diakoniatyöntekijän edellytettävä, että tuen hakija ryhtyy selvittämään taloutensa kokonaishallintaa ja omaa elämäntilannettaan".
Oulun diakonia ilmoittaa, että Diakoniatyöntekijän kanssa voidaan pohtia myös taloudellisen tuen tarvetta. Yhteistyötä tehdään sosiaalitoimiston ja eri avustusjärjestöjen kanssa.
Kuopion diakonia kertoo, että ”Ensisijainen auttamistaho taloudellisissa asioissa on Kela (toimeentulotuki) ja sosiaalitoimi (harkinnanvarainen).
Jos toimeentulotukihakemus on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimeen, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen.
Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen. Tehdessäsi toimeentulohakemusta voit samalla kirjata hakemuksen lisätietoihin, mikäli haluat, että asiasi käsitellään suoraan sosiaalitoimessa harkinnanvaraisena hakemuksena, tällöin sinun ei tarvitse tehdä uusia hakemuksia erikseen.
Tämän jälkeen kun olet saanut päätöksen kelalta tai sosiaalitoimesta, ja on vielä tarvetta, käsittelemme asiasi diakoniatyössä puhelimitse".
Diakonian perhetyöstä ohjataan lastensuojeluun
Koska lastensuojelun perhetyö ei enää tarjoa apua lapsenhoitoon ja kodin ylläpitämiseen kotiavun muodossa ( esim. Jyväskylän kaupunki ) perheet kääntyvät yhä enenevässä määrin diakonian puoleen kotiapua saadakseen.
Diakoninen kotiapua sisältävä perhetyö ilmenee laaja-alaisena moniammatillisena verkostoitumista vaativana ennaltaehkäisevänä lastensuojelutyönä. Diakonisesta perhetyöstä ohjataan asiakkaita sosiaalitoimeen, lastensuojeluun ja mielenterveyspalveluihin ( Laura Hämäläinen & Maiju Koistinen, 2012, 38 ).
Avunpyyntö tuottaa usein joko lastensuojeluilmoituksen tai ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta
Lähes kaikilla perheiden kanssa työskentelevillä on lastensuojeluilmoitusvelvoitteen lisäksi velvollisuus tehdä ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta eli on ohjattava henkilö hakemaan sosiaalipalveluja (pseudopalveluja) tai henkilön antaessa suostumuksensa otettava yhteyttä kunnallisesta sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen, jotta tuen tarve arvioitaisiin. Ohjaamis- ja yhteydenottovelvollisuus perustuu sosiaalihuoltolakiin (1301/2014, ShL 35§).
Sosiaalipalveluihin ohjaus ei ole käytännössä vapaaehtoista. Asiakkaan lupaa ei käytännössä tarvita koska työntekijällä on laaja tulkintavalta ja " henkilön etu" oikeuttaa aina esim. lastensuojeluilmoituksen:
Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeesta on tehtävä ilman asiakkaan suostumusta ja salassapitosäännösten estämättä viipymättä, jos henkilö on kykenemätön vastaamaan omasta huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan tai henkilön etu sitä välttämättä vaatii.
Ilmoitus siis tehdään ja sosiaalipalveluihin ohjataan (ShL 11§) kun asiakas tarvitsee tukea:
jokapäiväisestä arjesta ja elämästä selviytymiseen (esim. lapsiperheiden/vanhusten kotipalvelu, ennaltaehkäisevä perhetyö, tukiperhe) eli kun joku perheessä on uupunut tai sairas
asumiseen liittyvissä asioissa (esim. asunnottomuus, turvattomuus);
taloudellisissa asioissa (esim. sosiaaliturva-asioiden selvittäminen); eli kun asiakas on köyhä
sosiaalisissa suhteissaan ja yhteiskuntaan kiinnittymisessä (esim. yksinäisyys, opiskelun ja työllistymisen vaikeudet); eli kun asiakas on työtön tai keskeyttänyt opintonsa
lapsen tasapainoisen kehityksen ja hyvinvoinnin tukemiseksi (esim. tuen tarve lapsen kasvatuksessa ja hoivassa tai lapsen ja vanhemman välisessä vuorovaikutuksessa, lapsen muissa olosuhteissa, koulunkäynnissä tai terveydenhoidossa)eli jos perheessä on oppimisvaikeuksista, käytöshäiriöistä tai nepsy-oireista kärsivä lapsi tai vanhemmat tai lapset kertovat riitelystä tai jos asiakas on kokenut
lähisuhde- ja perheväkivaltaa tai muuta väkivaltaa ja kaltoinkohtelua;
äkillisen kriisitilanteen jos asiakkaalla on tarve palveluihin eli jos asiakkalla on sairauskohtaus tai hän on joutunut rikoksen uhriksi
päihteiden käytön, mielenterveysongelman tai muun sairauden, vamman tai ikääntymisen vuoksi;
muuhun fyysiseen, psyykkiseen, sosiaaliseen tai kognitiiviseen toimintakykyyn liittyen;
omaisten ja läheisten tukemiseksi (esim. omaishoitajan uupuminen)
Virpi Salomaan mukaan ”alkustartti” tulevalle palvelutarpeen arvioinnille on huolen herääminen lapsesta tai perheestä eikä ole väliä kumpi ilmoitus tehdään – lastensuojeluilmoitus vai palvelutarpeen arvioinnin yhteydenottopyyntö. (Salomaa, 2018 64 -65 ). Lopputulos lienee siis sama.
Vaikuttaa vahvasti siltä, että perhekeskusten palvelutarpeen arviointi onkin vanhaa heikkolaatuista lastensuojelun tarpeen tai peräti sijaishuollon tarpeen arviointia, jolle on vain annettu uusi harhaanjohtava nimi.
Ilmiannot eivät auta perheitä tarvitsemansa avun saamisessa
Entä saavatko asiakkaat tarvitsemaansa apua lastensuojeluilmoituksen ja sosiaalihuollon tarpeen ilmoituksen jälkeen? No ei.
Perheiden tarpeiden mukaisia palveluja kun ei ole olemassa tai saatavilla.
Lastensuojelu on lumehoitoa, jossa oletetuille potilaille annetaan tietty määrä sosiaalityöntekijän päättämiä pseudopalveluja, mutta ei tutkita eikä seurata, miten ne vaikuttavat ihmisten arkeen. Lisääntynyt köyhyys, ahdistus, epätoivo ja epäluottamus on usein lastensuojelun itse tuottamaa.
Tässä asiakkaiden kokemuksia:
https://lapsenmaailma.fi/palstat/kolumni/saavatko-perheet-haluamaansa-tukea-lastensuojelussa/
https://lapsenmaailma.fi/blogit/rupista-rakkautta/erityislapsiperheet-tukien-temppuradalla/
https://lapsenmaailma.fi/palstat/kolumni/enta-jos-sina-paatyisit-lastensuojelun-asiakkaaksi/
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mayday-mayday-miksi-lastensuojelu-levittaa-moraalista-paniikkia-ja-vaaraa-tietoa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sosiaalitoimistoissa-asiakaspula-lastensuojeluilmoituksia-tehtaillaan-jarjettomista-syista-mutta-pyydettya-apua-ei-anneta
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/virtaset-perhekeskuksen-asiakkaana
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-asiakkuus-estaa-avun-saamisen
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/huostaanotto-ei-ole-ratkaisu-nepsykirjon-lapsen-oireiluun
Myös sosiaalihuollon väärinkäytöksiä on pyritty suitsimaan mutta laki on jäänyt kuolleeksi kirjaimeksi:
Sosiaalihuollon henkilöstöön kuuluvalla on ollut ns. ilmoitusvelvollisuus 1.1.2016 alkaen: sosiaalihuollon ammattihenkilön on ilmoitettava viipymättä toiminnasta vastaavalle, jos hän huomaa epäkohtia tai ilmeisiä epäkohdan uhkia asiakkaan sosiaalihuollon toteuttamisessa.
Koska sosiaalihuollon väärinkäytöksistä ilmoittajan henkilöllisyys usein paljastuu ja häntä rangaistaan, työntekijät eivät käytännössä juuri koskaan ilmoita oman organisaationsa toiminnan epäkohdista.
Valitettavasti tälläkin hetkellä moni itsekin vähävarainen, hyvää tarkoittava mutta tietämätön mummo painaa Pelastakaa Lapset ry:n tai SOS- lapsikylän liity jäseneksi- tai lahjoita -nappia kuvitellen, että lahjoitus auttaisi lapsiperheitä kotimaassa. Vasta sitten kun mummon oma lapsenlapsi on kadonnut vuosiksi PeLa:n tai SOS- lapsikylän sijaisperheeseen vailla asianmukaista terveydenhuoltoa, koulutusta tai toimenpiteitä perheen jälleenyhdistämiseksi ja ilman mahdollisuutta tavata läheisiään mummo tajuaa virheensä, lopettaa lastensuojelujärjestöjen rahoituksen ja liittyy Kadotetut lapset- kansanliikkeeseen.
Rahoittamalla sosiaalitoimen ( =lapsiperheille lastensuojelun) asiakashankintaa ja pakkoasiakkuuksia tuet vain kansantalouden vaarantavaa, huostaanottoja ja perheiden hätää lisäävää lapsibisnestoimijoiden pseudopalvelujen tuottamista ja ylläpitoa.
Lastensuojelun rahoittaminen tuottaa lisää suojelua tarvitsevia lapsia. Sijaishuollon rahoittaminen tuottaa lisää sijoitettuja valvomattomiin riskiolosuhteisiin.
Tue lapsia ja lapsiperheitä- älä lapsibisnestä äläkä lastensuojelujärjestöiksi tekeytyviä sijaishuollon piiloyrityksiä ja edunvalvojia!
Lahjoita suoraan avuntarvitsijalle ilman lastensuojeluilmoituksia ja -asiakkuuksia tehtailevia välikäsiä.
Jos haluat lahjoittaa järjestön kautta valitse jokin muu kuin perinteinen iso lastensuojelujärjestö. Hyvä lahjoituskohde on esim. Apuna ry tai Brother Christmas.
Yleisesti lahjoittajia kehotetaan välttämään isoja hyväntekeväisyysorganisaatioita, koska niiden hankkeiden läpinäkyvyys, luotettavuus, kustannustehokkuus ja riippumattomuus isoista lahjoittajista on kyseenalainen.
https://www.vox.com/2015/12/1/9826838/best-charities-donate-2019-giving-tuesdayhttps://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/philipjohnston/5120538/Why-Ive-stopped-supporting-Save-the-Children.html
#Helsingindiakonissalaitos
#lastensuojeluilmoitus #asiakashankinta #huoli #Jämsänsosiaalitoimi #käräytäköyhä #hiljainentieto #sosiaalialanosaamiskeskus #pseudopalvelut #palvelupolku
#palveluohjaus #KOSKE #POSKE #ISO #VASSO #VERSO #SOCOM #PAKU #palvelumallinnus #onnistumisentekijät #erityislapset #Leijonaemot #Kompassi #APTJ #asiakasjapotilastietojärjestelmä
#kiireellinensijoitus #lastensuojeluntyömenetelmät #vanhemmuudenarviointi #laitonsijoitus #onnistuminenlastensuojelussa #onnistumisentekijät
##Lastensuojelututkimus #Riskiperheet #Riskiarviointi #CAP #Lastenasiaintalo #LASTA #ACE #valvonta
#Lastensuojelun perhepalvelut #avohuollontukitoimet #Varpu #Varhainenpuuttuminen #Lastensuojelunarviointi #kokemusasiantuntijuus
#Pesäpuu #Nuortenystävät #PelastakaaLapset #SOS-lapsikylä #Kasper #monimuotoisetperheet #Perhehoitoliitto #Talentia
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lisasivatko-sosiaalihuollon-ilmoitusvelvollisuus-ja-ammattihenkilolaki-asiakasturvallisuutta
Diakonia
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/leipajonouudistus-maksaa-satoja-tuhansia-helsingin-kaupunki-diakonissalaitoksen-asiakashankkijana
http://www.lokakuunliike.com/elena-maria-uusitalon-blogi/ruoka-avun-tarve-ei-oikeuta-rekisterointiin
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/helsingin-diakonissalaitos-veroparatiisikytkoksia-lapsibisnesta-hyva-veli-verkostoja
SOS- lapsikylä
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sos-lapsikyla-puuhaa-perheille-tyoparia-sosiaalityontekijasta-ja-tyovoimahallinnon-virkailijasta
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sos-lapsikylan-perhekuntoutus-on-oikeusturvariski
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sos-lapsikylan-rankat-otteet
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/siun-sote-perustaa-nelja-perhekeskusta-sos-lapsikylan-kanssa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/vantaan-lastensuojelusta-tuli-sijoitusbisnes-sitra-fim-lskl-ja-sos-lapsikyla-alkavat-kuntouttaa-neurologisesti-oireilevia-pelatylla-perhetyolla
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/talous-iii-vanhemmuudenarviointi-kasvavana-bisneksena
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/takaa-lapsille-koulutus-lopeta-sijaishuollon-rahoitus
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sos-lapsikyla-tutkii-vaan-ei-havaitse
Pelastakaa Lapset
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pelastakaa-lapset-ryn-varainhankinta-pulloarpajaishuijauksesta-paperikasseihin
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/mina-pelastakaa-lapset-ja-merikratos
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pelastakaa-lapset-ry-lapsibisneksen-palveluksessa
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/heratys-anu-huovinen-ja-pelastakaa-lapset-ry
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pelastakaa-lapset-ry-syyttaa-vanhempia-lastensuojelun-epaonnistumisista
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/pelastakaa-lapset-ryn-ja-viola-ryn-puoskarointia-ja-paatelmia
http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/oxfam-ja-pelastakaa-lapset-tyontekijat-syytteessa-avustettavien-seksuaalisesta-hyvaksikaytosta
http://www.lokakuunliike.com/ll-ulkomaat/britannian-pelastakaa-lapset-menettaa-67-miljoonaa-puntaa-ahdistelukohun-takia