Akselin lastensuojelu on pyytänyt Jylyn huostaan ottamiseksi lausuntoja muutamilta tahoilta.
Jylyn uudesta ja (vanhasta) päiväkodista on pyydetty Lausunto huostaanoton/ sijaishuollon järjestämisen tueksi.
Tyksin lastenpsykiatrialta on pyydetty Lausunto huostaanottoa varten.
Noilla tahoilla on tehty työtä käskettyä ja kirjoitettu negatiivisia asioita, Tyksin lastenpsykiatria on antanut todellisen murskalausunnon, johon on ilmestynyt Jylylle diagnoosi ”lapsuuden määrittämätön tunnehäiriö” ja lausuttu” äidin olleen psyykkisesti huonovointinen joka on mahdollisesti heikentänyt äidin ja lapsen vuorovaikutukseen heikentävästi koko lapsen eliniän”. Jyly ei ole koskaan ollut siellä lääkärin tutkimuksessa tai haastattelussa, diagnoosi lienee peräisin lääkäriltä joka huiputti perheen opetustutkimukseen lapsen laajaan psykiatriseen tutkimukseen kun Johanna luuli Jylyn päässeen pitkään vaatimaansa ADHD-tutkimukseen. Johannan psyykkinen hoito on ollut muutaman käynti selvittämässä traumaattista kokemusta Jylyn aiheettomasta huostaanotosta joka kesti 1,5 vuorokautta sekä tuore ADHD-tutkimus viimeisen vuoden sisällä. Lausunnossa kerrottiin Jylyn itsetuhoisesta käyttäytymisestä ja esitettiin, että Jylyn kiireelliset tutkimukset ovat viivästyneet.
Erikseen ei mainittu että Tyks piti kesälomien ym. takia tutkimustauon Jylyn asioissa 13.4.- 15.9.2015 vaan tuettiin lastensuojelun kirjauksia, että tutkimukset olivat pysähdyksissä äidin vastustuksen vuoksi.
Lausunnossa on myös hurja ja perätön tarina, että Jylyn vauva-aikana olisivat ohikulkijat soitelleet poliisille Jylyn asiattomasta pukeutumisesta ja käsittelystä.
Lausunnossa kerrotaan äidin uhkailleen lastenpsykiatrian henkilökuntaa, muttei kerrota miten ja koska.
Tyksin lausunnon on kirjoittanut lääkäri, Johannaa tai Jylyä koskaan tapaamatta.
Lastenpsykiatrian ylilääkäri lupasi huolehtia lausunnon virheiden oikaisuista huostaanoton kuulemistilaisuuteen mennessä mutta viime tipassa ilmoitettiin ettei lausunnolle tehdäkään mitään.
Päivähoidon johtaja järjesti että Johanna sai lisälausuntoja myös positiivisista asioista.
Huostaanotto jäi näin lastenpsykiatrian kontolle, joka pe 23.10.2015 viimeisteli asiaa tekemällä lastensuojelutyöntekijöiden määräyksestä lastensuojeluilmoituksen joka johti kiireelliseen sijoitukseen.
Ei myöskään kuntoutusohjaaja Raili, joka on tehnyt kotikäynnin, päiväkotikäyntejä ja on ilmoittanut lastensuojelun edustajille Jylyn kehityspalavereissa ettei hänellä ole Jylyn kotioloista mitään huolta ja että kodissa on paljon leikkitilaa. (Kirjattu lastensuojelun huostaanottoasiakirjoihin että hänellä ”ei ole ERITYISTÄ” huolta.)
Toimitus julkaisi jutun nimillä asianomistajan pyynnöstä.
Muut Jyly v. Akseli jutut
☞ Jyly v. Akseli: Kun ei ole mitään rajaa - lastensuojelu teki huostaanottopäätöksen
☞ Jyly v. Akseli: Kadonneen oikeusturvan metsästys
☞ Jyly v. Akseli: ”Asiakassuunnitelma” Akselin lastensuojelussa
☞ Perhe paossa lastensuojelumielivaltaa- julkisuus kostettiin heti
☞ Lapsi voi päätyä sijoitukseen vahingossa
Muita uusia Lokakuun liikkeen julkaisuja
☞ Viranomainen ja demokratia
☞ Huolella Huostaan
☞ Eristettynä "perhekotiin" - asukaskokemus II
☞ Eristettynä "perhekotiin"
☞ Lastensuojelun arviointivimma- salaseulontoja puutteellisilla menetelmillä
☞ Kiintymyssuhteen kiemuroita
☞ Varhaiskasvatuksen laatu hallituksen uudistuksen jälkeen