"tavoitteena on siivota pois tieltä tuotteet (lapset ja nuoret), jotka hajoavat leivontakoneessa, ja hiljentää ne, jotka yrittävät nostaa epäkohtia esiin. Jos tuotelinjastolta selviää riittävän ehjinä riittävän monta tuotetta, jotka mahdollistavat mitaleista ja rahasta puhumisen, niin homma saa jatkua entisellään.” Kiira Korpi
Nuorisotutkimusseura on julkaissut Siitä on pikemminkin vaiettu- raportin kiusaamisesta, syrjinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta lasten ja nuorten liikunnassa ja urheilussa.
Matti Rimpelän mukaan "raportti kertoo yksiselitteisesti ensinnäkin siitä, että lapsen oikeudet ja niiden velvoitteet liikunta- ja urheiluharrastusten järjestämisessä ja tuottamisessa lapsille eivät ole saaneet sitä painoarvoa, jonka lapsen oikeuksien sopimuksen ratifioinnin olisi pitänyt niille antaa jo vuodesta 1991 alkaen.
Ja toiseksi siitä, että lasten harrastusten arki yleensä ja erityisesti liikunta- ja urheiluharrastusten arki on jäänyt lapsiasiavaltuutetun instituution toiminnassa mustaksi aukoksi ja näyttää sitä edelleen olevan".
Rimpelä muistuttaa, että vuodesta 1991 alkaen YK:n yleissopimus ei ole ollut suositus eikä ohje, vaan sillä on samanlainen velvoittavuus kuin muillakin laeilla. Tämä tarkoittaa, että ydinkysymys ei ole ’aktiivinen asennemuokkaus’ ja ’yhteinen ohjelma’, vaan lapsen edun ja oikeuksien toteutuminen heidän arjessaan ja tässä tapauksessa urheilu- ja liikuntaharrastuksissa.
Velvoittava vastuu lapsen oikeuksien toteutumisesta ja niiden loukkaamisen estämisestä kuuluu instituutioille ja aikuisille, jotka järjestävät, tuottavat, arvioivat ja kehittävät lasten liikunta- ja urheiluharrastuksia (Taatan tarinoita-blogi, 21.01.2019).
Rimpelän havainto lapsiasiavaltuutetun instituution haluttomuudesta puuttua lasten liikunta- ja urheiluharrastuksissa jo vuosia ilmenneeseen kiusaamiseen ja syrjintään on mielenkiintoinen.
Kiira Korpi kysyy, yritetäänkö tutkimusten ja selontekojen avulla osittain paikata sitä karua tosiasiaa, että "urheilujärjestelmässämme kiusaajien ja hyväksikäyttäjien oikeusturva tuntuu olevan tärkeämpi kuin heidän uhreikseen joutuvien lasten ja nuorten”.
Onko epäeettinen toiminta niin normaali osa sekä lastensuojelu- että urheilukulttuuria, ettei sitä kyseenalaisteta kuplan sisällä?
Ovatko rahakkaat urheiluseurat ja joogalahkot ja niiden poliittista tukea nauttivat sarjaraiskaavat gurut ja simputtavat valmentajat liian vaarallisia ja vaikutusvaltaisia puuttumisen kohteita?
Miksi huolipuheen ja puuttumisen kohteeksi valikoituu lapsiasiavaltuutetuillakin lapsia kaltoinkohtelevan sijaisvanhemman, joogagurun tai valmentajan sijaan ravintoketjun alimmainen ja helpoin syyllistettävä: köyhä vanhempi?
Onko puuttumattomuus urheilun väärinkäytöksiin seurausta STEA:n ja Veikkauksen kultaisista kahleista?
Onko puuttumattomuus lasten urheiluharrastuksissa ilmenevään kaltoinkohteluun seurausta STEA:n/ Veikkauksen ja lasten harrastustoiminnalla ja muulla "osallisuudella" ja "suojelulla" rahastavan järjestökentän symbioosista, joka hyödyttää osapuolia, mutta on haitallinen kaikille muille?
Tuhoaako lasten usein järjestöpohjaisissa urheiluharrastuksissa ilmenevään kaltoinkohteluun puuttuminen oman suojatyöpaikan ja tulevaisuuden hillotolpan "asiantuntijana" tai "erityisosaajana"?
Heikki Pursiaisen mukaan rahapelijärjestelmään sisäänrakennettu epärehellisyys rapauttaa julkisen keskustelun.
Kukaan ei puhu asiasta, koska kaikki julkiset keskustelijat ovat jotenkin mukana. Lukuisat poliitikot ovat mukana tai ovat olleet Veikkauksen toimielimissä. Vielä suurempi määrä poliitikkoja, entisiä poliitikkoja ja politrukkeja on mukana edunsaajissa. Poliittisten puolueiden sisarjärjestöt saavat miljoona-avustuksia.
Jokainen kansalaisjärjestö, joka on minkään kokoinen, imaistaan mukaan järjestelmään. Kun kultaiset kahleet lyödään kiinni, halu kritisoida järjestelmää katoaa."
Vapaaehtoisten taustoja ei tarkasteta
Suomen naisten jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueissa sekä lajien SM-sarjajoukkueissa on tapahtunut laajamittaista seksuaalista häirintää, joka on jatkunut 1990-luvulta vähintään vuoteen 2008 asti, kertoi mtv- uutiset keväällä 2018.
Entisen päävalmentaja Reima Kokon mukaan asiasta tiedettiin, mutta siihen ei uskallettu puuttua.
Vain 14 urheiluseuraa 15 000:sta eli alle promille tarkastaa vapaaehtoisten valmentajiensa rikostaustat, kertoi Ylioppilaslehti (1/2017). Lehden mukaan:
"Suomessa seksuaalisen kanssakäymisen suojaikäraja on 16 vuotta mutta valmennussuhteessa ikäraja nousee 18 vuoteen siksi, että valmentajalla on poikkeuksellisen paljon valtaa nuoreen valmennettavaansa.
Pojat kokevat urheilussa seksuaalista häirintää ja väkivaltaa noin kaksi kertaa tyttöjä useammin.
Moni hyväksikäyttötapaus ei tule koskaan ilmi, sillä uhrit pelkäävät kostoa, urheilumahdollisuuksiensa vaarantumista, leimaantumista tai sitä, että heitä ei uskota. Aihe on tabu urheilualan kattojärjestöissäkin.
Seksuaaliseen häirintään syyllistyneet valmentajat ovat usein sosiaalisia, suosittuja, arvostettuja ja itsevarmoja korkean profiilin hahmoja, jotka eivät poistu alalta hyväksikäyttötuomion jälkeenkään."
Sijoitetuille lapsille/nuorille urheiluharrastus voi tarjota onnistumisen elämyksiä mutta sijoitetut ovat erityisen suojattomia valmentajien ja muiden aikuisten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan.
Suomalainen kouluterveyskysely 2017 totesi sijoitetuilla viisinkertaisen riskin seksuaaliseen väkivaltaan vanhempiensa kanssa asuviin verrattuna.
Yhdysvalloissa seksibisnekseen ajautuvista nuorista yli 80% on ollut aiemmin sijoitettuina ja suuri osa (Kaliforniassa 50%) seksibisnekseen myydyistä nuorista on virallisesti sijoitettuna seksibisnekseen siirtymisen hetkellä.
Rikosrekisteritarkastus ja koulutus eivät aina takaa turvallisuutta
Myös köyhien ja yksinhuoltajien lapset saattavat olla vaarassa urheiluharrastuksissaan.
Hiljattain Suomea kuohutti yksinhuoltajien tukihenkilönä toimineen miehen harjoittama lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Urheilullinen mies, joka oli läpäissyt tukihenkilöitä värvänneen järjestön seulan hyväksikäytti yksinhuoltajan poikaa juuri liikuntaharrastuksen yhteydessä. Tässä tapauksessa rikosrekisteritarkastus ja vapaaehtoisille järjestetty koulutus eivät estäneet hyväksikäyttöä. Myös yh- äidin ystävän tukihenkilö paljastui pedofiiliksi ja sai alkuvuodesta vankilatuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan hyväksikäyttö oli jatkunut vuosien ajan.
Toteutuuko lapsen oikeus harrastaa sijaishuollossa?
Lokakuun Liikkeeseen otti taannoin yhteyttä lastensuojelulaitoksen huolestunut ex-työntekijä. Laitos on vuosien varrella rikkonut lähes kaikkia lakisääteisiä velvoitteitaan mm. huostaanotettujen terveydenhuollon, koulunkäynnin ja paloturvallisuuden osalta. Myös lasten oikeutta harrastamiseen rikottiin mutta lukuisista rikkomuksista huolimatta laitos saa edelleen jatkaa toimintaansa.
Ex-työntekijä kertoi, että tähtitieteellistä vuorokausimaksua veloittavan lastensuojelulaitoksen kaikkien lasten liikuntaharrastuksiin varaama budjetti oli eräänä vuotena koko vuoden osalta yhdeksän euroa. Rahoilla ostettiin pallo.
Sijoitetun äiti puolestaan kertoo blogissaan kuinka hänen poikansa- toisin kuin sijaisperheen oma biologinen lapsi- ei voi harrastaa urheilua, koska sijaisvanhempien mielestä se maksaa liikaa ja vaatii sijaisvanhemmilta liikaa vaivannäköä.
Lapsi ei päässyt urheiluharrastukseensa vaikka äiti tarjoutui auttamaan sijaisperhettä lapsen kuljettamisessa harjoituksiin ja otteluihin.
Perhekoti kielsi urheiluharrastuksen kostoksi kritiikistä
Huostaanotettu Krista kertoo kuinka perhekoti kielsi häneltä urheiluharrastuksen kostoksi esitetystä kritiikistä. Sen sijaan, että sosiaalityöntekijä olisi puolustanut sijoitettua, hän tukikin päätöksillään ja toiminnallaan sijaishuoltajien julmia ja laittomia käytäntöjä:https://www.lokakuunliike.com/kauhutarina-blogi/kristan-tarina-iv-tyhjan-paalla-lastenkodissa
Jaksaako sijaishuollon ylilääkitsemä lapsi urheilla?
Monissa ulkomaisissa lastensuojelututkimuksissa on kiinnitetty huomiota huostaanotettujen lasten turhaan ja runsaaseen lääkitykseen, jolla korvataan muun hoidon puutteita. Lapsia saatetaan lääkitä koska hoitohenkilökuntaa ei ole tarpeeksi tai terapiaa ei voida/haluta antaa.
Lääkärilehden mukaan myös suomalaislapsilla on yhä enemmän psykoosilääkitystä. Tutkijat pohtivat, joudutaanko lääkkeillä korvaamaan puutteita muussa hoidossa.
Iceheartsin toiminnanjohtaja Ville Turkka on huolissaan lasten lääkitsemisestä.
– Lapset saattavat tulla leirille dosetti täynnä lääkkeitä. Ylivilkas poika on helppo lamauttaa lääkkeillä hiljaiseksi, Turkka sanoo.
– En ymmärrä kuinka lapsi voi kasvaa aikuiseksi kun hän ei opi käsittelemään hankalia tunteita, koska ei tunne. Lääke ei koskaan korvaa ihmistä, hän jatkaa.
Kelpaavatko köyhät lapset vain rikkaiden kannustusjoukoiksi?
Vähävarainen äiti kertoo tukiperheestään: "Poikien aloitettua tukiviikonloput heidän jutuissaan alkoivat toistua erinäiset urheilukisat, joihin heitä haluttiin viedä tukiperheen pojan menestystä seuraamaan. Kauniisti ilmaisten "kannustamaan". Tukiperheäiti kertoi eräänä päivänä puhelimessa, että seuraavana viikonloppuna he koko porukka menisivät hiihtokisoihin, joissa hän itse myisi kahviossa, isä olisi ladun reunalla hiihtäjäpoikaansa tsemppaamassa ja meidän poikamme "pyörisivät siinä mukana". (Tiedoksi vielä, että tällaiset kisat eivät ole ohi muutamassa tunnissa.)
Suunnitelma kuulosti lasteni kannalta jokseenkin kolkolta ja pitkästyttävältä, mutta olin tuolloin äärimmäisen uupunut. Ajattelin, että mikä tahansa olisi lapsilleni parempaa kuin katsella kotona umpiväsynyttä äitiä. Koetin lohduttautua sillä, että lapsillani on sentään seuraa toisistaan eikä tarvitse yksin pyöriä vieraassa väkijoukossa.
Olin myös arka kritisoimaan perhettä, koska kokemuksesta olin vakuuttunut siitä, että "nirsoiluni" tukimuotoja kohtaan käännettäsiin ennen pitkää minua vastaan sossun toimesta, ja perheemme joutuisi siten ehkä maksamaan kritiikistäni kalliin hinnan.
Tukiviikonloput käynnistyivät. Aluksi pojat lähtivät perheeseen mielellään hienojen lelujen äärelle, mutta sittemmin alkoivat vastustella lähtöä. Sydämeni oli revetä, kun poikani kysyi surullisena eräänä iltana, miksi tukiperheen pojalla on kaikkia hienoja harrastuksia eikä heillä mitään. (Minulla ei tosiaan ollut perustarpeiden lisäksi varaa mihinkään ylimääräiseen, ja burn outtini vuoksi ylipäätään jaksoin huonosti tarjota virikkeitä perushoidon lisäksi.)
Yritin selittää kuviota perheen äidille. Hän ei joko ymmärtänyt asiaa tai ei ollut ymmärtävinään. Hän hykerteli vain hilpeästi, että hänen poikansa on "sankari ja kuningas" minun poikieni silmissä. Poikani näet kuulemma jännittävät hurjasti, tuleeko mitali vai ei. Olin kuvitellut, että tukiviikonloppuina lapseni saisivat aikuisten aikaa ja huomiota. Pettymys oli näin ollen valtava.
Valitettavasti noistakin treeneistä jäi pojilleni päällimmäiseksi mielipaha. Kun perheen isä huusi kentän reunalla omaa ylivoimaista poikaansa voittamaan ja pinkomaan kaikkien ohi, tuo lisäsi pojissani vahvaa eriarvoisuuden kokemusta, joka oli heihin jo iskostunut."
https://www.lokakuunliike.com/perheeni-tarina/tukiperhe-halusi-ponkittaa-oman-lapsensa-egoa
Sijoitetut lapset Loikalan kartanon hevosurheilubisneksen palkattomina työläisinä
Hevosille allerginen ex- sijoitettu kertoo kuinka joutui puhdistamaan hevosten pilttuut raviurheilua harrastavassa sijaisperheessään.
Myös jatkuvien väärinkäytösten mm. sijoitettujen eristämisen ja muun kaltoinkohtelun takia suljetussa Loikalan kartanossa sijoitettuja käytettiin ilmaistyövoimana omistajan hevosharrastuksessa. Luja ry:n Vuoden kasvattaja -lastensuojelupalkinnon saaneella Heidi Rauhalla on sijaishuoltobisneksensä yhteydessä myös leiri- ja virkistystoimintaa, ratsu- ja ravitalli sekä ratsastuskoulu, jossa sijoitetut työskentelivät "vapaa-ehtoisina".
Laitoksen ex-työntekijä kertoo:
"Näin julmuutta, jota ei kohdisteta edes paatuneisiin rikollisiin vankeinhoitolaitoksessa. Näin rahastamista.
Nuori saattoi saada yksinäisyydessä "raivokohtauksia", hoitona nippusiteitä, kiinnipitämistä, matottamista ja vierihoidon jatkamista esim seinälle lapulle piirrettyyn ruksiin tuijottaen.
Tuolloin kotiopettajana toiminut henkilö oli kykenemätön opettamaan yläasteen matematiikkaa, englannin kieltä ja käsittääkseni hänellä yleensäkään ei ollut opettajan taustaa. Oppivelvollisuuttaan suorittavat nuoret saivat tenttiä lukukauden oppimäärän yhdellä tentillä. He eivät voineet olla tyhmiä ja huonoja, koska he pystyivät, ilman kunnollista opetusta, selviytymään tenteistä.
Nuoret tekivät työtä erilaisissa yritysviritelmissä, joita omistuksessa oli. He mm siivosivat, toimivat tarjoilijoina, johtajan omistamassa kartanohotellissa, korvauksena taskuraha. Nuorten tekemästä pakkotyöstä ei saanut käyttää nimeä työterapia, puhuttiin vapaaehtoisesta työstä. Näin nuorella tytöllä käsivarsissa mustelmat, kun hän halusi kieltäytyä vapaaehtoistyöstä tarjoilijana. Lapset olivat alle 18 v."
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/loikalan-kartano-jalleen-uutisissa-vaarinkaytoksistaan-omistaja-heidi-rauha-ei-kommentoi
Helsingin kaupunki rahoitti ihmiskauppa- ja seksuaalirikoksista epäiltyä joogalahkoa
Helsingin kaupungin liikuntalautakunta maksoi MISA -joogalahkon sisarjärjestö Suomen Nathalle vuosittain noin 30 000 euroa vuokra- ja toiminta-avustusta.
Helsingin kaupunki osti myös tunteja joogakoulu Nathalta, jota epäillään osallisuudesta ihmiskaupparikoksiin. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.
Tunteja tarjottiin ilmaiseksi muun muassa nuorille, joilla ei ollut opiskelu- tai työpaikkaa.
Sopimus tehtiin, vaikka koulua koskeva rikostutkinta oli alkanut lähes kaksi vuotta aiemmin. Liikuntaviraston mukaan se sai tietää rikostutkinnasta, mutta päätti jatkaa yhteistyötä koska oli saanut tunneista hyvää palautetta. Nathalla on toimipisteet Helsingissä, Vantaalla, Tampereella ja Porvoossa.
Joogakoulu Natha liittyy keskusrikospoliisin tutkintaan, jossa joogakoulun asiakkaina olleita nuoria naisia on epäilty käytetyn järjestelmällisesti seksuaalisesti hyväksi Ranskassa, kertoi Iltalehti.
Poliisi epäilee, että teoissa on käytetty hyväksi uhrien riippuvaista asemaa ja erehdytetty heitä siten, että heidät on saatu matkustamaan Ranskaan, missä seksuaalisen hyväksikäytön epäillään tapahtuneen. Tapauksen toi julkisuuteen Ylen MOT-ohjelma keväällä 2013.
MISA-joogakoulun perustaja on romanialainen Gregorian Bivolaru eli Grieg. Kyseessä ei ole väljä joogaava elämäntapayhteisö, vaan Romaniasta johdettu, lahkon tunnusmerkit täyttävä, eri valtauskontoja ja johtajan henkilöpalvontaa sekoitteleva järjestö, kirjoittaa lahkoon sekaantuneen oppilaan läheinen.
MOT:n mukaan Gregorian Bivolaru avustajineen on houkutellut seuraajiaan esiintymään eroottisissa videochateissa internetissä ja lähettänyt naisia muun muassa Japaniin striptease-tanssijoiksi.
Bukarestissa on myös hierontasalonkeja, joissa kultin jäsenet antavat tantrahierontaa.
Suomessa Natha on pyörittänyt kahta eri hierontapaikkaa Helsingin keskustassa.
MISA:n jäsenet ovat esiintyneet myös pornoelokuvissa. Elokuvia on valmistunut tusinan verran. Yhdestä niistä löytyy suomalainen joogaopettaja.
Vuonna 2004 Romanian salainen poliisi pidätti Gregorian Bivolarun. Seuraavana vuonna häntä vastaan nostettiin syytteet useista eri rikoksista kuten ihmiskaupasta, alaikäiseen sekaantumisesta ja veronkierrosta.
Gregorian Bivolaru pakeni Ruotsiin ja haki sieltä turvapaikkaa.
Romanian poliisi pyysi Ruotsia luovuttamaan Bivolarun oikeudenkäyntiä varten. Tapaus herätti huomiota eurooppalaisten ihmisoikeusaktivistien keskuudessa. Myös Suomen eduskunnan ihmisoikeusryhmän silloiset puheenjohtajat Vihreiden Ulla Anttila ja Vasemmistoliiton Kari Uotila vetosivat Bivolarun puolesta.
Vuonna 2013 Romanian korkein oikeus tuomitsi Bivolarun vankeuteen alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Bivolaru pidätettiin Ranskassa 27.2. 2016, josta hänet siirrettiin Romaniaan kärsimään vankeusrangaistus. Nyt Gregorian Bivolaru on taas vapaalla jalalla. Hänet vapautettin 13.9.2017 Bistritan vankilasta.
Keskusrikospoliisi on antanut 22.9.2017 etsintäkuulutuksen ihmiskaupasta ja seksuaalisista hyväksikäytöistä tunnetusta Gregorian Bivolarusta. Mies on käyttänyt myös nimeä Magnus Aurolsson.
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/helsinki-rahoitti-ihmiskauppa-ja-seksirikoksista-epailtya-joogalahkoa
Baltzar- kultin annettiin toimia tanssiteatterin suojissa
HS kertoo kuinka Baltzar-kulttiin kuuluneen Emman isä tuli hakemaan tytärtään pois kultista. Tällöin Baltzarin naisapuri soitti avuksi lastensuojelun. Lastensuojelu sijoitti tytön ja sijoituspaikastaan käsin tyttö sai jatkaa osallistumistaan kulttiin ( HS, 24.11.2019).
Baltzar-skandaalilla on monia yhtymäkohtia lastenkotiskandaaleihin ja lastensuojelun kultteihin: toiminta oli valtion rahoittamaa, kaltoinkohtelu kesti vuosikausia ja siitä oli lukuisia varoitusmerkkejä, ilmoituksia ja tutkintapyyntöjä, joihin ei tartuttu. Kaltoinkohtelu tapahtui hyvyyden viittaan kätkeytyneenä. Haavoittuvassa asemassa olevia uhreja ja heidän vanhempiaan ei uskottu. Uhreja manipuloitiin ja yritettiin eristää vanhemmistaan ja ystävistään.
Molemmissa kaltoinkohtelun muodoissa käytettiin suosikkijärjestelmää: lapsia kohdeltiin eriarvoisesti, kilpailutettiin ja usutettiin toisiaan vastaan. Osaa suosittiin ja toisia lytättiin. Lapsia uhkailtiin ja peloteltiin.
Uhrit pyrittiin eristämään fyysisesti syrjäiseen kiinteistöön ja kulteilla oli vaikutusvaltaisia tukijoita ja suojelijoita.
Myös reagointi kaltoinkohtelun paljastumiseen on yhteneväistä: kaltoinkohtelun mahdollistaneet ja rahoittaneet yrittävät pestä kätensä ja väittävät, etteivät tienneet asiasta.
Niin urheilussa kuin lastensuojelussa vaietaan väärinkäytöksistä koska imagoa uhkaavat ilmiöt eivät sovi liikkeiden ja medioiden ylläpitämään ”hyvään kertomukseen”.
Uudistusmielisen Tuomas Kurttilan korvannut lapsiasiavaltuutettu, sosiaalityöntekijä Elina Pekkarinen peräänkuuluttaa, että Suomessa on viimeinkin havahduttava ja alettava parantaa lastensuojelun mainetta valtion johdolla (YLE, 26.6.2019).
Helsingin hallinto- oikeuden asiantuntijana toiminut lapsiasiavaltuutettu Pekkarinen löytää Maarit Tastulan haastattelussa selityksen sijaishuollon väkivaltaisuudelle ja sijoitettujen kaltoinkohtelulle ja kurjille kokemuksille omasta osattomuudestaan sijaishuoltojärjestelmässä:
"Niin mielestäni se on, tottakai varmaan osin lähtöisin siitä, että heillä on jo ihan varhaisessa lapsuudessa niitä kokemuksia kaltoinkohtelusta, jolloin on myöskin vaikea huomata, että joku todella välittää ", Pekkarinen tietää (19.10.2019).
Leeni Ikonen kommentoi Pekkarisen lausuntoja:
"Kaltoinkohtelun selvittelyssä on kuitenkin täysin vailla merkitystä, mikä on uhrin varhaisempi elämänhistoria.Lastensuojelun yleinen ongelma on, etteivät sosiaalityöntekijät halua selvittää sijaishuollon epäkohtia. Vanhempien ja lasten esille nostamat epäkohdat sivuutetaan. Elina Pekkarisen kertomalla tavalla tämä mitä ilmeisimmin johtuu siitä, että sosiaalityöntekijät tulkitsevat asioita sen sijaan, että selvittäisivät tosiseikkoja ja kuuntelisivat, mitä heille kerrotaan.
Elina Pekkarisen lausunnot poikkeavat jyrkästi siitä, mitä tietoa julkisuudessa on saatu lastensuojelusta ja sijoitettujen lasten tilanteesta.
Pekkarisen kertoman mukaan hallinto-oikeus ei näytä olevan lainkaan kiinnostunut siitä, mitä todellisuudessa on tapahtunut lapsen asiassa.
Vahvasti sosiaaliviranomaiseen leimautunut ja sidoksissa oleva asiantuntija voi vaarantaa lapsen edun toteutumisen.
Elina Pekkarisen lausumat osoittavat, että ainakin Helsingin hallinto-oikeudessa on vakavia puutteita asiantuntijajäsenten ohjaamisessa tuomarityöhön".
https://leeniikonen.fi/2019/11/06/kuka-valvoisi-suomen-lasten-etua/
Revitty elämä -kirjan kirjoittaja M. Kajaste toivoisi nykyistä parempaa tukea neuropsykiatrisille perheille, lapsille ja nuorille: "Lasten ja nuorten palveluihin käytetään n. 10 miljardia euroa / vuosi. Rahaa käytetään paljon, mutta tehottomasti. Suurin osa rahoista menee toimimattoman, itseään ylläpitävän järjestelmän ylläpitoon – ei suinkaan syrjäytymisvaarassa olevien lasten tukemiseen.
Carlene Firmin on kehittänyt lastensuojeluun uuden näkökulman ja toimintamallin, joka tunnistaa ja tunnustaa, että nuoret ovat haavoittuvaisia ja vaarassa joutua hyväksikäytetyiksi pikemminkin kodin ulkopuolella kuin kotonaan.
Suomalaisessa sosiaalityössä Firminiä ja hänen toimintamalliaan ei tunneta.
Lokakuun Liike on tehnyt lapsille ja vanhemmille ohjeet lasten turvaamiseksi liikunta- ja urheiluharrastuksissa:
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/urheiluvalmentajat-seksuaalirikollisina
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/tyttoja-ahdisteltiin-maajoukkueissa
Sijoitetuilta kysymme: Miten oikeutesi turvalliseen liikuntaharrastukseen on toteutunut sijaishuollossa?
#urheillaanihmisiksi #maajoukkue #seksuaaliväkivaltaurheilussa
#Hanna Kosonen #Silja Silvasti #Elina Pekkarinen #Lastenasiaintalo #LASTA #ACE
#valvonta #CarleneFirmin #EijaPaavilainen #Riskiperheet #Riskiarviointi #CAP
#Lastensuojelun perhepalvelut #avohuollontukitoimet #Varpu #Varhainenpuuttuminen #Lastensuojelunarviointi
Lue myös:
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/miksi-lastensuojelun-valvonta-epaonnistuu
https://www.lokakuunliike.com/ll-ulkomaat/uusi-lastensuojelumalli-keskittyy-ymparistoon-ja-todellisiin-uhkiin
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lapsen-etu-ei-toteudu-lastensuojelussa-eika-hallinto-oikeuksissa
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelun-tutkijat-heraavat-myohaan-sijaishuollon-vakivaltaan
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/uudistushenkinen-kurttila-syrjaan-ammattilaisbyrokraatti-ja-hao-jasen-elina-pekkarinen-lapsiasiavaltuutetuksi
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/sijaishuollon-uudet-laatusuositukset-varmistavat-sijaishuollon-ongelmien-jatkumisen
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/kemiallinen-vakivalta-lastensuojelussa-tunnistusohjeet
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ekososiaalityo-lastensuojelun-sijaishuollossa
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lapsiasiavaltuutettu-korporatismin-takuumiehena
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/convict-conditioning-kunto-ohjelma-huostatuille
https://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/lastensuojelujarjestot-viimein-kuriin