
Perjantaina 3.2.2017 soitti helsinkiläisäiti kauhuissaan Caritalle, koska lapsen isä oli taasen tuonut riidan lapsen olosuhteeseen. Nyt isä vuorostaan tahtoikin viedä äidin taasen oikeuden eteen ja tahtoi, että äiti asetetaan lähestymiskieltoon lapseensa ja äidiltä evättäisiin tiedonsaantioikeus lapsen koulunkäyntiä koskevissa asioissa.
Vaikka lapsen oma sosiaalivirkailija Sanna Teiro on useasti pyytänyt lapsen isältä, että isä normalisoisi lapsen elämän ja on todennut isälle, että isä asettaa lapsen epänormaaliin olosuhteeseen, lapsen isä jatkaa toimimista vastoin lapsen etua ja lastensuojelun näkemyksiä sekä lupauksiaan hovioikeudelle huoltoasiassa, jonka isä sai valehdellen lupauksia äidin vanhemmuuden tukemisesta tuomareille.
Isä päätti toimia juuri silloin, kun Tiero itse on lomalla, koska tiesi jo kesältä 2016, että Teiron sijainen Carita Heinäsmäki kokee itsensä puolueettomaksi, vaikka selkeästi on ottanut lapsen isän puolen, vaikka ei ole ikinä tutkinut lapsen olosuhdetta ja ollut kiinnostunut konsultoimaan Teiroa.
Äiti pyysi Caritaa kuulemaan lapsen ääntä tai edes vetoamaan oikeuteen, että lapsen ääni tulisi selvittää. Äiti vetosi lakiin, äiti vetosi perustuslakiin lapsen oikeudesta tasa-arvoisuuteen eli mielipiteensä kuulemiseen, äiti vetosi sosiaalihuoltolakiin eli lapsen oikeuteen mielipiteensä kuulemiseen, äiti vetosi huoltolakiin eli velvollisuuteen selvittää lapsen mielipide ja äiti vetosi lastensuojelulakiin eli velvollisuuteen selvittää lapsen mielipide.
Carita Heinäsmäki totesi omaavansa lastensuojelun mielipiteen ja totesi olevansa lastensuojelu ja totesi olevansa Me ja kertoi, että koska lastensuojelu ON PUOLUEETON taho, se ei selvitä lasten mielipidettä ellei tuomari tätä pyydä ja vanhemman pyyntö ei merkinnyt Carita Heinäsmäelle mitään. Myöskään lapsen oikeudet eivät merkinneet Carita Heinäsmäelle mitään ja hän ei suostunut konsultoimaan esimiestään sosiaalityön päällikkö Riitta Vartiota, kun äiti tätä pyysi.
Maanantaina 6.2.2017 Carita vahvisti äidille puhelimessa, ettei aio toimia mitenkään, koska kokee toteuttavansa PUOLUEETTOMUUTTA, kun ei toimi sen eteen, että hänen vastuullaan olevan asiakkaan oikeusturva toteutuisi. Carita ei suostunut toimimaan, vaikka lapsen isoäitikin vetosi Caritaan ja toi esille, että lapsen isä on kiusannut äitiä jo todella monta vuotta. Carita toi esille näkemyksenään, että hän tietää kaikesta kaiken ja että hänellä on hallussa lastensuojelullinen mielipide. Lapsen isoäiti tahtoi saada tietää kuka on Caritan esimies.
Sosiaalityön päällikkö Riitta Vartiolla kesti vastata lapsen isoäidille maanantaista keskiviikkoon. Häneen jouduttiin olemaan torstaina uudelleen yhteydessä hänen luvattuaan auttaa äitiä, kun hänestä tai Caitasta ei kuulunut mitään keskiviikon aikana uudelleen.
Torstaina äiti sai vähän ennen klo 13:sta Toiselta Linjalta noutaa Riitta Vartion kirjauksen käräjäoikeudelle, jossa hän vetoaa käräjäoikeuteen seuraavasti:
"ESITYS LÄHESTYMISKIELTO-OIKEUDENKÄYNNIN LYKKÄÄMISEKSI
Pieni-Aurinko Lintuvalaan asiassa on määrätty pidettäväksi lähestymiskielto-oikeudenkäynti 10.2.2017. Pieni-Aurinko on lastensuojelun asiakas. Lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä johtava sosiaalityöntekijä Sanna Teiro on lomalla ja palaa 13.2.2017 töihin. Esitän, että oikeudenkäyntiä lykättäisiin ja oikeus voi tarvittaessa pyytää Sanna Teirolta selvitystä Pieni-Auringon tilanteesta.
Helsingissä 9.2.2017
Riitta Vartio
lastensuojelun sosiaalityön päällikkö"
(lapsen nimi keksitty)
Huomatkaa, että Vartio ei perustele esitystään viranomaisen asemassa hallintolainmukaisesti, mutta hyvä alkuhan se tämäkin on esitysten laatimiselle.
Maailman kirjat ovat todellakin kääntyneet ylösalaisin. Vartio on vihdoin valmis huomioimaan myös lapsen asioissa äidin äänen asianomaisena, kun Vartio oli tämän mitätöinyt vuosien ajan. Tätä ennen tarvittiin tosin yhteydenotto lapsen isoäidiltä Vartioon sekä ilmoitus Helsingin lastensuojelun johtaja Nummikoskelle seuraavana päivänä, ettei Vartiosta ole mitään kuulunut ja muutama Vartion puhelinvastaajaan jätetty yhteydenottopyyntö.
Lopulta Caritakin soitteli äidille, mutta hän ei ollut ollenkaan pahoillaan toiminnastaan. Carita kyllä ilmoitti taasen, että on aidosti pahoillaan, jos äiti oli pahoittanut hänen toimintansa takia mielensä, mutta totesi samalla pahoittelultaan pohjan vieden, ettei kokenut tehneensä minkäänlaista virhettä tuodessaan esille lastensuojelun mielipiteenä, ettei äidin vanhemmuutta tarvitse tukea tuoden tuomaristolle esille, että lapsen mielipide tulisi selvittää objektiivisen tahon eikä kuullen vain lapsen huoltajaisän näkemystä. Carita kaiketi oletti, että lapsen elämässä toteutuu objektiivisuus, jos lapsen isä pääsee toimimaan lapsen äänenä ja näin mustamaalaamaan lapsen äidin taasen lapselleen vaarallisena. Tätä kaiketi tarkoittaa se lastensuojelullinen PUOLUEETTOMUUS ainakin Caritan alaisten asiakaslasten kohdalla.
Äiti koetti kysellä Caritalta miksi tämä kokee toimineensa virheetömästi. Carita totesi, ettei hänen tarvitse perustella tätä näkemystään. Hän perusteli näkemystään, ettei hänen tarvitse perustella näkemystään sillä, että hän on myös yksityishenkilö. Carita kokee siis, että koska hän on yksityishenkilö, hänen ei viranomaistyöstään keskustelleessaan tarvitse hallintolain mukaisesti perustella miksi kokee toimineensa virheetömästi. Jännä näkemys johtavalta viranomaselta ja outo tapa sekoittaa yksityiselämänsä työelämään viranomaisena ja näin politikoida työtään todeten: "En kommentoi." Carita toi myös esille, ettei Vartio ole millään tavalla moittinut häntä. Tätä siis kutsutaan Caritankin mielestä objetiivisuudeksi, puolueettomuudeksi, lapsen asioista vastaamiseksi sekä vanhemmuuden tukemiseksi, kuten monessa lastensuojelun sosiaalityöntekijän mielipiteessä.
Täällä mieron tiellä voin todeta Vartion osoittaneen vihdoin kykyä hakea lapsen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista sekä kykyä kutsua oikeusistuin tekemään moniammatillista yhteistyötä.
On muuten kummaa, ettei Helsingin käräjäoikeus osaa itse arvostaa lapsen perus- ja ihmisoikeuksia ja koe, että lapsen oma mielipide tulee selvittää ja lapsen oma sosiaalivirkailija lastensuojelussa tulee kuulla, kun on vakavasta asiasta kuitenkin kyse. Käräjäoikeuden tuomari totesi äidin asianajalle, ettei häntä tällainen toiminta kiinnosta. Siksi Vartion lausunto oli tarpeellinen. Ei heppoisilla perusteilla tulisi lapsen oikeuksia rajata tai vanhemman vanhemmuutta mitätöidä. Mutta onkos se Helsingin käräjäoikeus kaikella kunnioituksella muistanut pohtia näin vakavaa asiaa vuosiin, kun hallituksemme tekee koko ajan leikkauksia, jotka estävät mukamas tuomareilta jopa halun toteuttaa oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaatetta.
Tutkimustenhan mukaan valtava määrä viranomaisia ja monet vanhemmatkin ajattelevat, ettei alle 12-vuotiaalla lapselle ole oikeutta ajatella, tarvita, olla jotain mieltä. Aikuisista monet pitävät tätä nuorempia lapsia fallisessa otteessaan itsensä jatkeena luoden lapsiin symbiottisen suhteen ja väittäen tätä kasvattamiseksi. Kuinka moni tuomareistamme on niin vanha, ettei tiedä todella miksi edellinen on väärin lapsia kohtaan?
Helsingissä Nummikosken tulisi avata tarkasti miksi lapsen äänen kuuleminen on merkityksellistä kaikille viranomaisille ja vanhemmille.
Helsinkiläisisä on on selkeä esimerkki vanhemmista, jotka kuormittavat oikeusjärjestelmää ja aiheuttavat sen, etteivät esim. mielisairaat saa enää mielentilatutkimuksia oikeudessa ja heidät asetetaan vankilaan vaikka kuuluisivat toisaalle. Heille oma etu menee koko yhteiskunnan edun edelle.
Helsinkiläisisä on selkeä esimerkki isistä, jotka haluavat haavoittaa lapsia, sillä lapsen näkemys on hänen kirjoittamissaan kirjeessään hänen asioistaan päättäville tahoille, ettei hän pidä olosuhteestaan. Lapsi on jo vuosia kertonut jopa Turvakodin valvotuilla tapaamisilla isänsa ja isän puolison haukkuvan äitiä, mutta kukaan ei ole puuttunut tähän, vaikka se haavoittaa lasta. Lapsi on kertonut vuosia tahdostaan saada asua äidillään myös ja isän ilmoittamasta näkemyksestä lapselle, ettei se tule koskaan tapahtumaan. Siitäkään ei välitä lastensuojelu.
Vuosaaren lastensuojelun vs. sos. Laura Laine olisi voinut vuonna 2014 ennen väitteitään oikeudelle tehdä tutkimuksia, sillä lapsen elämä voisi olla oikeasti paljon mukavempaakin. Surullisintahan tässä on lastemme kohtalo, johon heidät asetetaan aikuisten älyttömässä maailmassa.
Lapset aikuisten riepoteltavana ilman aitoa välittävää rakkautta on suurin raukkamaisuuden osoitus aikuisten maailmassa.